Microsoft komentirao Googleovo odbijanje Windowsa

Fotografija članka: Microsoft komentirao  Googleovo odbijanje Windowsa

Na blogu od Windows developera pojavio se je odgovor na Google  odluku.  Prema Microsoft, tvrdnja da je sustav Windows više ranjiv na napade hakera od konkurentskih operacijskih sustava ne odgovara stvarnosti.

 

Kad je u pitanju sigurnost, čak i hakeri priznaju da su naši proizvodi  sigurniji nego  drugi (Iskreno, sumnjamo da bi to neki haker izjavio), i to ne samo hakeri, već i treća strana kao što je Cisco. Kako je nadalje navedeno u odgovoru,  Windows 7 ima poboljšanja BitLocker šifriranja za disk, BitLocker-to-Go za vanjske USB uređaje, i poboljšanja u Windowsima Firewall za bolju zaštitu. Operativni sustav Mac OS manje je otporan na napade, ali je zbog niske prevalencije, manje podložan pucanju. Osim toga, Microsoft je uvijek promptno izdavao svježe obnove dostupne putem paketa nadopuna.

Microsoftov je također podsjetio da je prije nekoliko mjeseci sveučilište Yale odlučilo da ne koriste Gmail zbog problema sa sigurnošću Google.  Tvrdnja baš i ne stoji.  je najnovije ažurirati na ovu priču.

Činjenice su da Microsoft ima više ulaganja i iskustva u primjeni sigurnosnih mjerama nego Google i Apple  zajedno. Najveći sigurnosni problem možda Windowsa je popularnost, ali su javnosti poznatiji napadi / virusi za Windowse nego za Linux i MacOS. Korištenje Linux ili MacOS bi moglo biti najvjerojatnije manje sigurno ako ni ih neko napadao izravno. 

I na kraju, postavljamo pitanje za Google, sve Linux i Mac Bossove : Što znači svjetski siguran operativni sustav?

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.