Microsoft: Klima li se S. Ballmeru tron prema mišljenju kritičara i analitičara?

Fotografija članka: Microsoft: Klima li se S. Ballmeru tron prema mišljenju kritičara i analitičara?

Činjenica je da se usporava rast PC poslovanja (IDC : pad 14% u Q1 2013), Windows 8 nije prihvaćen od strane korisnika kako se očekivalo, a Microsoftovi tableti i pametni telefoni nekako su na rubu.

Oglas

Prema pisanju British Broadcasting Corporation BBC Online freelancera Shanaza Musafera, Steve Ballmer, zbog navedenog bi trebao odstupiti, iako Microsoftov sljedeći kandidat za “kralja” je još uvijek nepoznat. Prema kritičarima, u intervjuu britanskoj televiziji u kojem Ballmer Microsoft naziva tvrtkom hardvera i usluga,  pokazuje da ima krivu percepciju jer Microsoft je prvenstveno softverska tvrtka.  Microsoftovi sve učestaliji izleti u svijet hardvera pod vodstvom Ballmera izgleda da su se gotovo otuđili dobar odnos između proizvođači računala. Primjer su Hewlett-Packard, Samsung, i drugi proizvođači koji su počeli pokretati vlastite Android tableta, a ne Windows PC Tablete. Na drugoj strani, zbog ne pravodobnog pokretanje Office aplikacija za iOS i Android uređaje, Microsoft je propustio priliku da intenzivno razvija Office za mobilne platforme.

Neosporno je da Ballmer stvara prihode kompaniji, da je izvrstan kao glavni operativni direktor, ali ima lošu sposobnost predviđanja, naglašavaju kritičari.  Sada se očekuje Microsoftovo financijsko izvješće za prvi kvartal. Prema predviđanjima analitičara 75% izvora prihoda dolazi iz područja izvan poslovanja operacijskog sustava, odnosno zahvaljujući akvizicijama i korporativnim razvojem poslovanja, ali loša prodaja Windows 8 sustava će biti činjenica koja se ne može sakriti.

Nadopuna: Financijsko izvješće je dostupno .


Treba spomenuti da i sam Microsoftov predsjednik i suosnivač Bill Gates je tijekom jednog intervjua upitan koliko je zadovoljan kako  Ballmer radi,  rekao: ” Da, u posljednjih godinu dana, tvrtka je završila puno stvari, uključujući i Windows 8 OS, Surface tablet računalo, odličan servis za pretraživanje Bing i konzolu Xbox igre, ali to nije dovoljno.”

Zanima nas vaše mišljenje. Mislite li vi da bi Ballmer morao odstupiti i kome bi mogao predati kormilo? Nekom iz Microsofta ili izvan tvrtke.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.