Citus predstavio Microsoft Kinect i Leap Motion platformu kojom upravljate pokretom

Fotografija članka: Citus predstavio Microsoft Kinect i Leap Motion platformu kojom upravljate pokretom

Vrlo zanimljivu prezentaciju nove multimedijske Microsoft Kinect i Leapmotion platforme kojom se upravlja pokretom na Mobility Day 2013 konferenciji predstavila je tvrtka Citus.

Oglas

U ovoj su multimedijskoj platformi korištena dva uređaja. Prvi je Microsoft Kinect – uređaj koji prepoznaje ljudske pokrete i glas. Uglavnom se koristi u kombinaciji s Microsoftovom Xbox konzolom ili PC računalima. Napredniji model je Kinect 2 (druge generacije) koji ima HD Color kameru, širi kut gledanja i praćenja (do 6 osoba istovremeno), te čak može prepoznati izraze lica. Microsoft Kinect ima veliki potencijal u primjeni u marketinške svrhe, što smo mogli vidjeti i u demou koji je predstavljen na ovogodišnjoj Mobility Day 2013 konferenciji.

Microsoft Kinect i Leapmotion platforma za upravljate pokretom

Drugi uređaj koji je predstavljen je Leap Motion pomoću kojeg možete jednostavno upravljati računalom pokretima ruku i prstiju. Osjetljiviji je i precizniji od Kinecta (oko 200 puta), no prepoznaje samo pokrete prstiju i ruke, ne i cijelog tijela.

Tomislav Bronzin (Citus, Microsoft MVP) i Ivan Curić (Citus) demonstrirali su kako u stvari radi ova nova i zanimljiva tehnologija. Snimili smo i video snimljen na koji vjerno pokazuje mogućnosti ove platforme. Vidjet ćete i sami, vrlo je zanimljiva i definitivno ima svijetlu budućnost.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.