Microsoft Kin One i Kin Two smartfoni – crtice iz prošlosti

Fotografija članka: Microsoft Kin One i Kin Two smartfoni – crtice iz prošlosti

Microsoft Nokia Lumia smartfoni danas su postali brand. Ali sjećate li se da je Microsoft prije 4 godine u svibnju, lansirao svoj smartfon Kin ONE, a potom i Kin TWO s punom tipkovnicom?

Oglas

Microsoftovi KIN modeli smartfona bili su namijenjeni mlađoj populaciji, korisnicima društvenih mreža i IM, a pokretani su Windows CE sustavom. Zaslon je bio kapacitivne s MultiTouch podrškom, pinch-to-zoom opcijom u IE pregledniku, ali nije bilo Flash ili Silverlight funkcionalnosti. Kin Loop, kao početni zaslon je na jednom mjestu prikazivao korisnički profil i sliku, i trenutni status sadržaje društvenih mreža iz četiri odabrane usluge: Facebook, Twitter, MySpace i Windows Live. Informacije su se ažurirale skoro u stvarnom vremenu (svakih 15 min). Vlasnici smartfona mogli su koristiti oblak usluge ( Kin Studio) za pohranu sadržaj uređaja poput kontakata, slika, videa, itd. U priču je bio uključen i Microsoft Zune glazbeni servis.

Microsoft Kin One i Kin Two – crtice iz prošlosti 01

Kin One

KIN modeli prodavali su se po cijeni od 50 dolara i 100 dolara uz dvogodišnju ugovornu obvezu prema Verizonu.  Naravno, oba modela su doživjela potpuni tržišni neuspjeh, i Microsoft je samo dva mjeseca kasnije otkazao izlazak na globalno tržište. Microsoft je za slabu prodaju okrivljavao Verizon, ali nimalo nije zanemarivo da nisu imali modeli značajke poput kalendara, navigacije itd, niti app store.

Microsoft Kin One i Kin Two – crtice iz prošlosti 03

Kin Two

No, Microsoft nije imao mira, i samo koji mjesec kasnije su ponovno plasirali iste modele ali s oznakom „m“, čak jeftinije koji su u središte donijeli mobilne podatkovne značajke. Prodaja je opet bila loša, a CEO Steve Ballmer je nekako u isto vrijeme u centar poslovanja stavio Windows Phone. Na kraju priče, KIN tim zaposlenika je uključene u razvoj Windows Phone, i cijeli projekt je zatvoren.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.