Microsoft Innovation Center Osijek – otvoren treći MIC u Osijeku

Fotografija članka: Microsoft Innovation Center Osijek – otvoren treći MIC u Osijeku

Svečanim otvaranjem u prostorijama poduzetničkog inkubatora BIOS službeno je startao treći Microsoft Innovation Center Osijek, nakon varaždinskog (2005) i splitskog (2010).

Oglas

Microsoft Innovation Center Osijek otvorio je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska, a okupljenima su se obratili i osječki dogradonačelnik Vladimir Ham, direktor BIOS-a Jean Pierre Maričić i Draško Ivanišević, voditelj odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska.

„Na tržištu Europske unije posljednjih je godina sve jača grana gospodarstva razvoj i izrada aplikacija. Riječ je o biznisu koji trenutno u EU zarađuje više od 10 milijardi dolara godišnje i zapošljava više od 800 000 ljudi, i to uglavnom u malim startup tvrtkama. Osijek je i do sada bio jak kada su u pitanju aplikacije i startupi, a vjerujem kako će Microsoft Innovation Center Osijek biti onaj dodatni mehanizam koji će učiniti da startupi, a s njima i cjelokupno osječko i slavonsko gospodarstvo napreduju i stvore jednu od glavnih izvoznih regija Hrvatske“, naglasio je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Otvaranjem inovacijskih centara Microsoft pomaže unaprjeđenju ravnomjernog lokalnog razvoja cijele Hrvatske. Kroz dva dosadašnja MIC-a Microsoft je do sada investirao više od  13,5 milijuna kuna i izravno pomaže radu više od 250 startup tvrtki, koje u dobroj mjeri izvoze svoja znanja i vještine i time pomažu razvoju globalne konkurentnosti države. Uz to, kroz razne aktivnosti u MIC-evima do sada je prošlo više od 2000 studenata, a ukupno je održano više od  500 IT i poslovnih tečajeva kojima je prisustvovalo više od 10.000 polaznika.

Grad Osijek, BIOS i Microsoft, otvaranje MIC-a ne vide kao početak već kao logičan korak u dosadašnjoj suradnji budući da je u posljednjih pet godina bila i više nego snažna. Mnogobrojni Microsoftovi programi i inicijative dosada su u Osijeku nalazili na plodno tlo. Osim niza programa namijenjenih akademskoj i obrazovnoj zajednici, kao što su Student partner program i MSDN Academic Alliance u kojima aktivno sudjeluju osječki fakulteti, mnogobrojni su programi namijenjeni razvoju IT industrije i startupa. Mono, osječki startup koji se nalazi u Microsoftovoj mreži partnerskih tvrtki nedavno je uvršten među 50 tehnoloških tvrtki s najbržim rastom u srednjoj Europi.

„Otvaranje Microsoft Inovation Centra logičan je slijed razvoja IT sektora u Osijeku. Vjerujemo kako će upravo ovaj Microsoftov centar biti jak strateški partner tvrtkama i institucijama na području Slavonije, te da će ovaj korak dati dodatan vjetar u leđa osječkoj IT industriji. Grad Osijek otvoren je partnersku suradnju i potporu naporima na unaprjeđenju softverske industrije, te su u proračunu za 2014. godinu već planirana sredstva za realizaciju projekata koji će ovoj bujajućoj industriji dati dodatni poticaj i mladim IT inovatorima prostor za razvoj.“, rekao je Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka.

Dva vrlo bitna Microsoftova projekta pokrenuti su u suradnji s Osijek Software Cityjem i BIOS-om – Software Startup Academy, akademija za mlade softverske tvrtke koja upravo ulazi u svoju drugu sezonu. Mobile App Acceleration Camp također je namijenjen startupima, a nedavno održan prvi regionalni kamp u Osijeku, u prostorijama BIOS-a, na kojem su sudjelovali timovi iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

„Poduzetnički inkubator BIOS već niz godina partner je Microsoftu u Microsoft BizSpark programu, a prije deset dana bili smo domaćini prvog regionalnog Mobile App Acceleration kampa koji je organizirao Microsoft. Otvaranje Microsoft Innovation Centra u Osijeku logičan je nastavak ove suradnje. Grad Osijek i Microsoft kao partneri u ovom projektu zadužili su BIOS za njegovu provedbu. Temeljem dosadašnjih projekata i rezultata koje imamo u potpori ICT tvrtkama i ICT industriji mogu izraziti svoje uvjerenje da ćemo tu provedbu izvršiti na visokoj razini, kojom će biti zadovoljni kako Grad Osijek i Microsoft Hrvatska, tako i svi korisnici programa – ICT tvrtke i startupi. Hvala Microsoftu i Gradu Osijeku na ovoj prilici koju ćemo znati iskoristiti i uključiti u naše sadašnje napore kako bi sinergijski učinak osigurao dalje razvijanje Osijeka na IT karti Europe i svijeta.“, zahvalio se Jean Pierre Maričić, direktor BIOS-a.

Microsoft Innovation Center Osijek

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.