Microsoft Imagine Cup u američkom Seattleu bez hrvatskih predstavnika

Fotografija članka: Microsoft Imagine Cup u američkom Seattleu bez hrvatskih predstavnika

Među 35 finalista timova koji se će od 29. srpnja do 2. kolovoza natjecati u Microsoftovom Imagine Cupu nema hrvatskih predstavnika.

Oglas

U američkom gradu Seattleu, gdje se održava Imagine Cup, studenti će se natjecati u tri kategorije: Innovation, Games i World Citizenship te za mogućnost osvajanja 50.000 dolara kao i posebne podrške i savjetovanja koji mogu pokrenuti njihove projekte. Pobjednici iz svake kategorije dobit će od stručnjaka iz Microsofta i IT industrije podršku: mentora i savjetnika za razvoj projekata, i to u okviru globalnih projekata i inicijativa za startupe kao što su Microsoft Ventures, Microsoft YouthSpark i PAX.

Ovo je 12. godina natječaja Imagine Cup, svjetskog tehnološkog programa i natjecanja za najbolje studente. Studenti koju sudjeluju u svjetskom finalu natječaja dokazali su da su najbolji od najboljih pobjedivši barem 150 timova iz cijelog svijeta. Kako bi dokazali da su njihovi projekti dovoljno dobri da zasluže mjesto pobjednika, studenti će imati priliku surađivati sa svojim vršnjacima i sucima te stjecati vrijedne tehničke i poslovne vještine koje će im pomoći da se pripreme za svoje buduće karijere. Uz sve to, imat će priliku da osvoje novčana sredstva i nagrade u ukupnoj vrijednosti većoj od 1 mijuna američkih dolara.

Microsoft Imagine Cup u američkom Seattleu bez hrvatskih predstavnika

Na ceremoniji World Finals Championship, 1. kolovoza, finalisti će se suočiti sa sucima među kojima su i Satya Nadella, predsjednik Uprave Microsofta, Hadi Partovi, suosnivač Code.org, Erik Martin, General Manager tvrtke Reddit.

Među finalistima nema niti jednog hrvatskog tima. U kategoriji Innovation natječe se tim iz susjedne nam Bosne i Hercegovine, a u kategoriji World Citizenship tim iz također susjedne Srbije.

Više na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.