Microsoft i Sony: Kako veliki mogu prilično nisko pasti?

Fotografija članka: Microsoft i Sony: Kako veliki mogu prilično nisko pasti?

Prema marketinškoj kompaniji za istraživanje tržišta IC Insights lista koja sadrži top 12 proizvođača pametnih telefona ove će godine ostati bez dva velika imena – to su Microsoft i Sony.

Oglas

Prema istraživanjima tržišta provedenima za prvi kvartal ove godine Microsoft-ova je prodaja pala na 2.3 milijuna primjeraka, dok Sony u istom periodu bilježi prodaju od 3.4 milijuna primjeraka pametnih telefona. Ukoliko se nastavi slabi trend prodaje Lumia uređaja Microsoft će se suočiti sa brojkom manjom od 15 milijuna prodanih primjeraka ovih pametnih telefona u cijeloj 2016. godini.

IC Insights predviđa kako će sedam od ukupno dvanaest kompanija povećati ukupnu prodaju svojih pametnih uređaja za 6% ili manje u ovoj godini, dok će ostalih pet kompanija svoje prodajne rezultate bilježiti i povećanjem od 29% ili više. U prva je tri mjeseca ove godine svjetskim tržištem suvereno dominirao Samsung sa prodanih 81.5 milijuna primjeraka pametnih uređaja, a slijedi ga američki Apple sa prodanih 51.6 milijuna iPhone-a. Kada je riječ o ovim mega kompanijama IC Insights predviđa kako će obje na kraju godine izvijestiti o nešto slabijim prodajnim rezultatima u odnosu na prethodnu 2015. godinu.

Zanimljiv je podatak kako od ukupno 12 proizvođača koji su se našli na IC Insights ljestvici njih čak 8 ima svoje sjedište u Kini. Prema najnovijim podatcima u te kompanije ulazi treći na svijetu Huawei, četvrti Oppo i peti Xiaomi. Na listi su i Vivo, ZTE, Lenovo, TCL i Meizu. Ni traga velikim imenima industrije pametnih telefona – Microsoft i Sony.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.