Microsoft i PISAK – Poduzetnički inkubator Sisak zajednički na edukaciji mladih

Fotografija članka: Microsoft i PISAK – Poduzetnički inkubator Sisak zajednički na edukaciji mladih

Na ovom zanimljivom događanju sudjelovalo je 60 učenika i studenata iz sisačkih obrazovnih institucija. Cilj je proširiti suradnju Microsofta i PISAK-a na razne edukacije i projekte iz područja IT-a.

Oglas

Microsoft Hrvatska i Poduzetnički inkubator Sisak (PISAK) organizirali su radionicu pod nazivom “Najmoderniji online softveri za veću produktivnost“ za učenike srednjih škola i fakulteta. Cilj radionice, na kojoj je sudjelovalo gotovo 60 mladih iz Tehničke škole Sisak, Gimnazije Sisak i Metalurškog fakulteta u Sisku, bio je upoznati mlade sa softverima koji su im besplatno dostupni kao i pokazati njihovu primjenu za svakodnevne zadatke s kojima se susreću tijekom obrazovanja i koji će im koristiti kasnije u poslovanju.

Dio je to šireg projekta Poduzetničkog inkubatora Sisak – PISAK kojim se želi stvoriti okruženje koje će svojim znanjima, kvalitetom i umrežavanjem inovativnih ideja omogućiti razvoj malog i srednjeg poduzetništva, startup kompanija i dobrih poduzetničkih projekata.

S obzirom da je Microsoft svim učenicima i studentima, nastavnicima i profesorima u Hrvatskoj omogućio besplatnu dostupnost Office 365, tj. Office u oblaku na računalu u školi ili kod kuće, tabletu ili pametnom telefonu, glavna tema današnje radionice su bile funkcionalnosti i alati tog programskog rješenja. Tijekom radionice pokazano je kako je koristeći Office Online sve Word, Excel i PowerPoint dokumente moguće izraditi i urediti putem svih web preglednika, na svim operacijskim sustavima.

Posebno je naglašena vrijednost aplikacije One Note – digitalne bilježnice koja je dostupna svima te je njena upotreba i funkcionalnost nezamjenjiva. Office 365 osim što je dostupan osnovnim i srednjim školama, dostupan je i visokoškolskom obrazovanju te ga mogu koristiti svi koji posjeduju AAI@EduHr elektronički identitet uz uvjet da se njihova matična ustanova registrirala za korištenje usluge.

Na radionici o izradi online CV-a sudionici su mogli saznati što treba sadržavati online životopis i na koji način ga napisati. Kreirani životopisi su naposljetku postavljeni u oblak korištenjem Microsoft Azurea gdje je uvijek dostupan na samo nekoliko klikova mišem. Azure je Microsoftova cloud platforma za razvoj i upravljanje aplikacijama, servisima, web stranicama i podacima postavljenim u Microsoftove podatkovne centre diljem svijeta.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.