Microsoft i Open Source tema 5. Doručka@Microsoft

Fotografija članka: Microsoft i Open Source tema 5. Doručka@Microsoft

Domaćin današnjeg druženja bio je Marin Mamić, Microsoftov Product Manager, koji nas je govorio o Open Source projektima u Microsoftu. U najvećoj svjetskoj softverskoj kompaniji smatraju kako je ovaj odnos usko vezan uz interoperabilnost koja se kao i Open Source sve češće upotrebljavaju u istom kontekstu.

Gospodin Mamić je naglasio kako je najbitnija stvar povezivanje tehnologija i razmjena podataka među različitim platformama na dobrobit svih Microsoftovih korisnika ali i korisnika Open Source softvera. U Microsoftu namjeravaju otvoriti pristup do svih mogućih podataka kako bi se podaci jednostavnije razmjenjivali među platformama, a na dobrobit svih korisnika.

Neki od ostvarenih projekata na tom području je primjerice podešena funkcionalnost odnosno operabilnost Windows Media Playera 11 i Silverlighta (Moonlighta u Linux okruženju za koji je zaslužan Novell) u FireFoxu, kao i SQL Server driveri u Java/PHP okružju. Inicijative koje slijede odnose se na .Net Source, PHP razvoj, Office Open XML MySql Outreach, ASF multimedijski format i mnoge druge.

Ako ovo sve podvučemo, za očekivati je kako bi u bliskoj budućnosti najveći dobitnici približavanja Microsofta i Open Sourcea trebali biti upravo – krajnji korisnici.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.