Microsoft i branitelji Tvrđave Knin surađuju na projektima lokalnog razvoja

Fotografija članka: Microsoft i branitelji Tvrđave Knin surađuju na projektima lokalnog razvoja

Microsoft Hrvatska i Udruga i zadruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Tvrđava Knin potpisali su sporazume o suradnji, kojima tvrtka ovim institucijama pruža podršku u projektu e-Knin, te poslovno-tehničkoj suradnji u provedbi projekta Poslovno tehnološkog inovacijskog centra (PTIC-e). Microsoft na taj način želi stvoriti pretpostavke za korištenje tehnologija u stvaranju održivog lokalnog razvoja.
Potpisanim sporazumom, Microsoft će u sklopu projekta e-Knin udruzi pružiti svoju podršku u okviru korporativnih programa za nevladine i neprofitne organizacije te je Tvrđavi Knin već odobrio donaciju softvera u vrijednosti od oko 385 tisuća kuna. Microsoft će udruzi na raspolaganje staviti obrazovne sadržaje u digitalnom obliku raspoložive za nevladine i neprofitne organizacije, te im omogućiti sudjelovanje na hrvatskim korisničkim konferencijama u organizaciji Microsofta.
„Sudjelovanjem u braniteljskim projektima želimo stvoriti pretpostavke za održivi razvoj lokalne zajednice. Vjerujem da upravo ovakvom podrškom, do koje dolazi na inicijativu branitelja Tvrđave Knin, možemo potaknuti razvoj konkurentnosti lokalne zajednice,“ izjavio je Davor Majetić, direktor Microsofta Hrvatska.
Microsoft i zadruga potpisali su i okvirni sporazum prema kojem će u sklopu realizacije projekta PTIC-e surađivati na području IT tehnologija. Prije samog početka suradnje, Microsofta i zadruga će definirati zajedničke aktivnosti u okviru djelatnosti i procesa projekta PTIC-e.

„Izuzetno smo zadovoljni što je korporacija poput Microsofta prepoznala naše napore kojima želimo pomoći, prije svega, razvoju društvene i gospodarske zajednice u Kninu, ali i u drugim područjima Hrvatske pogođenima ratom. Imati podršku Microsofta od ključne je važnosti u onome što želimo postići – koristiti tehnologije u podizanju konkurentnosti braniteljske populacije, kao i hrvatskog društva u cijelosti.“, pojasnio je Mladen Milošević, predsjednik Udruge Tvrđava Knin i upravitelj zadruge Tvrđava Knin.
Udruga Tvrđava Knin aktivno koristiti tehnologije u integraciji braniteljske populacije u društvo. Udruga je pokrenula projekt „Informatikom i znanjem protiv PTSP-a“ putem kojeg pruža osposobljavanje u korištenju naprednih tehnologija. Kroz radionicu je dosad prošlo više od 1100 branitelja, članova njihovih obitelji i građana Knina. Proteklog je tjedna udruga predstavila koji sadržava informacije o ostvarivanju braniteljskih prava, kao i s tim povezane praktične savjete.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.