Microsoft Hrvatska: obilježen Dan sigurnijeg Interneta

Fotografija članka: Microsoft Hrvatska: obilježen Dan sigurnijeg Interneta

Povodom Dana sigurnijeg Interneta, koji se ove i godine obilježava diljem svijeta, nizom aktivnosti priključila se i tvrtka Microsoft Hrvatska, s ciljem informiranja javnosti o sigurnijem korištenju interneta. I ove je godine naglasak stavljen na to kako djeca mogu i moraju biti sigurnija online. Diljem Hrvatske tim će povodom događaje organizirati i zajednica učitelja i nastavnika „Suradnici u učenju“, Središnji Državni Ured za e-Hrvatsku te Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet i drugi.

Obilježavanju Dana sigurnijeg interneta pridružit će se brojni hrvatski učenici, nastavnici, profesori, ravnatelji, stručni suradnici u školama, roditelji ali i ostali članovi akademske i obrazovne zajednice, u svim većim gradovima – u Dubrovniku, Đakovu, Koprivnici, Novoj Gradiški, Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku,Varaždinu, Zadru i Zagrebu.

Microsoft je ove godine tijekom zimskih školskih praznika u osnovnim školama Mursko Središće i Podturen, kao i u Slatini u organizaciji Grada Slatine, Microsoftovog inovacijskog centra (MIC) i Društva informatičara slatinskog kraja održao Kids@MIC informatičke kampove za učenike osnovnih škola, s naglasakom na sigurno korištenje interneta i internetskih servisa. Projekt Kids@MIC u ovom terminu je okupio ukupno šezdesetak osnovnoškolaca. Sljedeći informatički kampovi Kids@MIC održat će se u travnju, za vrijeme proljetnih školskih praznika u Microsoftovim inovacijskim centrima u Splitu i Varaždinu, u Slatini, kao i u osnovnim školama diljem varaždinske i međimurske županije.

Dan sigurnijeg Interneta održava se svake godine početkom veljače, s ciljem promoviranja odgovornog korištenja online tehnologija i mobilnih telefona, s posebnim naglaskom na korištenje tih tehnologija među djecom i mladima. Online sigurnost oduvijek je bila od velike važnosti globalnim tvrtkama pa tako i Microsoftu. Imajući to u vidu, Microsoft razvija proizvode i rješenja koja pomažu korisnicima zaštititi privatnost – primjerice, preglednik Inetrnet Explorer 9, koji je u nedavnom istraživanju NSS Labsa proglašen najsigurnijim preglednikom po svim kategorijama, kao i sustav Microsoft Security Essentials, koji će roditeljima pomoći u nadzoru i određivanju mogućnosti korištenja pojedinih funkcija za djecu.

Više informacija o Danu sigurnog interneta moguće je pronaći na stranicama i , a o tome kako Microsoft može pomoći u zaštiti obitelji i djece, pročitajte na stranicama .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.