Microsoft Hrvatska i Multilink modernizirat će IT na riječkom Sveučilištu

Fotografija članka: Microsoft Hrvatska i Multilink modernizirat će IT na riječkom Sveučilištu

Informacijske tehnologije omogućit će podršku nastavi s naglaskom na pristup i razmjenu znanja, učinkovite i inovativne programe učenja te aktivno sudjelovanje akademske zajednice u stvaranju novih generacija stručnjaka.

– Zadovoljan sam nastavkom uspješne suradnje s tvrtkom Microsoft. Želja je Sveučilišta implementirati još snažnije suvremena programska rješenja temeljena na novim tehnologijama, posebice ona koja omogućuju bolju i uspješniju interakciju nastavnika i studenata te svih djelatnika međusobno – naglasio je prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci.

Potpisom ugovora pokrenut je i prvi projekt, kojim će oko 1700 djelatnika Sveučilišta u Rijeci svoja računala „migrirati“ na posljednje inačice Microsoftovog operativnog sustava Windows 7 te Office 2010. Organizacija i potpora realizaciji ove faze projekta je za Sveučilište besplatna, a licenciranje softvera u skladu je s ugovorom potpisanim između Microsofta i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

– Izuzetno mi je drago što se Sveučilište u Rijeci pridružuje inovativnim visokoobrazovnim ustanovama u svijetu, koje će uz pomoć tehnologije dodatno poboljšati svoj nastavni kurikulum i kolaboraciju nastavnika i studenata. Upravo su kvalitetno obrazovanje, učinkoviti i inovativni programi učenja i aktivno sudjelovanje zajednice u promociji znanosti, uz podršku novih tehnologija, osnova za podizanje nacionalne konkurentnosti bazirane na kontinuiranom povećanju broja visokoobrazovanih građana Hrvatske. Dodatno me veseli što je Sveučilište u Rijeci prepoznalo Microsoft kao svoga partnera na putu prema obrazovnoj i tehnološkoj izvrsnosti – rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

U idućoj fazi projekta uslijedit će implementacije Microsoft Office 365 for Education, pristup programu DreamSpark te intenzivnija primjena Microsoft SharePoint Portala, koji će profesorima i studentima na Sveučilištu u Rijeci omogućiti korištenje naprednih mogućnosti informacijskih tehnologija kao podrške nastavi s naglaskom na pristup i razmjenu znanja, učinkovite i inovativne programe učenja te aktivno sudjelovanje akademske zajednice i gospodarstva u stvaranju novih generacija stručnjaka i suradnje na projektima.

– Od svog se osnivanja, 1989. godine, tvrtka Multilink bavi transferom i primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije pa je njezina uloga u ovom partnerstvu upravo potpora pri izboru i implementaciji optimalnih Microsoft rješenja u obrazovne i upravne procese Sveučilišta. Multilink, kao dugogodišnji Microsoft partner, ovime nastavlja višegodišnju suradnju sa Sveučilištem u Rijeci na projektima primjene informacijske i komunikacijske tehnologije te programu razvoja ljudskih potencijala – zaključio je Boris Krstanović, direktor Multilinka.

Microsoft Hrvatska i Multilink modernizirat će IT na riječkom Sveučilištu

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.