Microsoft HoloLens pomaže kirurzima pri operaciji kralješnice

Fotografija članka: Microsoft HoloLens pomaže kirurzima pri operaciji kralješnice

Tvrtka koja proizvodi medicinska pomagala i tehnologiju Scopis koristi proširenu stvarnost za asistiranje pri kompliciranim operacijama.

Oglas

Uz sve priče o virtualnoj i proširenoj stvarnosti , zaboravlja se da je tehnologija u uporabi već desetljećima u industriji, vojsci i medicini. Nedavni primjer dolazi od kirurške tehnološke tvrtke Scopis, koja je upravo pokrenula program za operaciju kralješnice. Možete pogledati videozapis u podnožju, ali u osnovi pruža zaslon za rad bez ruku i layer koji točno pokazuje gdje kirurg treba operirati.

Proširena je stvarnost vrlo korisna za kirurge, jer nudi rad bez ruku i istovremen pristup digitalnim informacijama tijekom obavljanja delikatnih operacija, čak i putem nečega što je relativno ograničeno kao na primjer . HoloLens ima dodatnu značajku projiciranja slika u prostor i ne oslanja se u potpunosti na Microsoftove interne senzore za praćenje. Na naočalama i gadgetima možete vidjeti male točkice s markerima, nudeći veće jamstvo preciznog praćenja na tijelu – što je osobito važno kada radite na nečijoj kralješnici.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.