Microsoft Fluent Design – novi vizualni identitet sustava Windows

Fotografija članka: Microsoft Fluent Design – novi vizualni identitet sustava Windows

Kao dio Fall Creators Update ažuriranja sustava Windows 10, Microsoft donosi i dio ovog novog Fluent Design vizualnog identiteta.

Oglas

Microsoft je službeno predstavio svoj Fluent Design System danas na svojoj konferenciji za razvojne programere, prethodno poznat kao Project Neon. Softverski div mjesecima je preko raznih kanala pokazivao promjene na svom sustavu Windows 10 i sada je spreman detaljno opisati neke od promjena koje dolaze kasnije ove godine. Većina promjena obuhvaća suptilne dodatke poput zamućenih pozadina, što je vrsta elemenata dizajna koju smo vidjeli još na sustavu Windows Vista.

Fluent Design System osmišljen je kao pravi nasljednik , a pojavit će se na različitim tvrtkinim aplikacijama i uslugama na sustavima Windows, iOS i Android. Microsoft Fluent Design System će pružiti intuitivno, skladno, responzivno i inkluzivno iskustvo i interakcije među uređajima.

Za razvojne programere Fluent Design izrađen je kako bi pomogao korisnicima stvaranje izražajnijih i zanimljivijih aplikacija koje rade na širokom rasponu uređaja i raznim tipovima unosa (miš/ tipkovnica/ touchscreen/ glasovne naredbe).

Meni osobno se se sviđa ovaj novi, profinjeniji smjer i samo se nadam da će biti puna konverzija pogotovo s elementima Windows 7/8 koji su još uvijek dio Windowsa 10. Također da će novi jezik dizajna riješiti probleme sa DPI skaliranjem koji sada postoje, to bi bila dobrodošla promjena.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.