Microsoft Education Day – posljednji dan se bavio obrazovanjem

Fotografija članka: Microsoft Education Day – posljednji dan se bavio obrazovanjem

Nakon prva dva dana, Government Day i Citynext Day, posljednji je dan tjedna za javnu upravu bio u znaku obrazovanja – Education Day.

Oglas

Uvod u Education Day dali su direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković i Education Specialist u Microsoftu Hrvatska – Željka Baniček. Prvo predavanje održala je Branka Vuk iz CARNeta koja je govorila o postojećoj platformi i mogućnostima koje CARNet pruža nastavnicima, učenicima i studentima.

Teo Milev, Education Solution Specialist za osnovne i srednje škole za regiju Centralne i istočne Europe te Rainer Römer, Education Solution Specialist za visokoškolske ustanove za regiju Centralne i istočne Europe, govorili su o Microsoftovim regionalnim iskustvima i svjetskim referencama u obrazovanju. Tom prilikom Teo Milev istaknuo je kako nam je danas, sukladno promjenama kojima svjedočimo u cijelom svijetu, potrebna transformacija obrazovanja, a tehnologija je ključ. Teo Milev naglasio je kako je Microsoft partner u preobrazbi obrazovnog sustava, a implementacija Microsoftovih rješenja – od aplikacija i softvera do uređaja i usluga, pružaju golemi pedagoški potencijal te mogu pomoći i učiteljima i učenicima u podizanju nastave na višu razinu.

Na predavanja Tea Mileva i Rainera Römera nadovezali su se i domaći predavači koji su govorili o implementacijama tableta u hrvatskim osnovnim i srednjim školama te prilagodbi nastavnog programa na novi način predavanja.

Profesorica Lidija Kralj iz OŠ Veliki Bukovec predstavila je projekt uvođenja tableta u osnovnu školu. Uspjeh ovog načina obrazovanja vidi se i u visokoškolskim ustanovama, o čemu je govorio Igor Pavleković iz Visoke škole Algebra. Pavleković je naveo obrazovne ustanove u kojima se planira implementirati moderna tehnologija u svakodnevni rad i učenje.

Uz predavanja, prisutni su mogli vidjeti kako ovaj sustav funkcionira u STORM-ovoj interaktivnoj učionici.

Microsoft Education Day - posljednji dan se bavio obrazovanjem

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.