Microsoft donosi proširenu stvarnost na Windows 10

Fotografija članka: Microsoft donosi proširenu stvarnost na Windows 10

View Mixed Reality je novi proizvod koji omogućava svim Windows 10 računalima sa kamerom da prekriju slike iz stvarnog svijeta sa virtualnim 3D objektima, te sa korisnik uđe u svijet “mješovite” (ili proširene) stvarnosti.

Oglas

Microsoft želi da doživite proširenu i , i to putem ili skupljeg . Ali nemamo svi takve VR naočale.

Upravo zato Microsoftova najava “View Mixed Reality” dobiva zanimljiv.zaplet. Microsoft pokušava dobiti 3D objekte u proširenoj stvarnosti bez upotrebe naočala, koristeći redovno Windows računalo s osnovnom web kamerom. Ova značajka dolazi u Windows 10 kasnije u jesen.

Microsoftov ugrađeni AR pridružuje se nesumnjivo valu sličnih tehnologija , uključujući i Facebookov AR na mobitelu. Na demonstraciji su pokazali jednostavan:kostur 3D pingvina stvoren u Microsoftovoj aplikaciji Paint 3D i model je bio postavljen u stvarnom svijetu, slično kao Snapchat i druge AR aplikacije za mobitel.

View MIxed Reality će biti vaš prozor u svijet mješovite stvarnosti udaljen samo jedan klik u programu Paint 3D. Odnosno brzi način da pregledate vaše kreacije u “stvarnom” svijetu.  U firmi ga namjeravaju dalje koristiti kao alat za testiranje naočala HoloLens. Pohvalno je što Microsoft također shvaća da nemaju baš svi namjeru staviti na glavu nekakve virtualne naočale…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.