Microsoft dodaje virtualni trackpad u Windows 10

Fotografija članka: Microsoft dodaje virtualni trackpad u Windows 10

Microsoft je u svoj OS ubacio virtualni trackpad koji će pomoći vlasnicima tableta i korisnicima tableta kao drugog zaslona

Oglas

Prošli mjesec Microsoft je predstavio Creators Update za Windows 10. Predstavljeno je dosta zanimljivih novih mogućnosti koji će korisnicima Windowsa 10 biti stavljeni na raspolaganje u ožujku sljedeće godine.
Microsoft nije želio svaku novu mogućnost detaljno objasniti, nego je sve vješto “ skrio“ u sljedećem videu:

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Ovih novosti ima poprilično i vjerujem da će olakšati svakodnevni rad korisnicima.

Nakon toga u novoj testnoj verziji , Microsoft je dodao spomenutu mogućnost virtualnog trackpada.
Microsoft je zamislio ovu novu mogućnost kao novi način upravljanja dodatnih monitora samo s tabletom, bez miša. Dizajnirano je tako da se nalazi u taskbaru i ako kliknete na tu opciju pojavit će vam se mali crni trackpad, kojim možete upravljati pokazivačem te pritiskati i lijevi klik te desni klik. Zanimljivo je i to što će na ovome virtualnom trackpadu raditi geste koje inače rade na Windows 10 OS-u.

Najviše koristi od virtualnog trackpada imat će korisnici tableta na Windowsu 10 koji će sada moći sve radnje dovoljno precizno izvršavati bez velike potrebe za tipkovnicom i mišem. Kao što sam već naveo, ova mogućnost će se moći iskoristiti za upravljanje s više monitora. Oni su to objasnili da kada spojite vaš tablet na drugi zaslon ili TV, moći ćete u Action Center koristiti opciju “Project“ i tako preko proširenog zaslona odabrati virtualni trackpad i upravljati drugim zaslonima.

Također, u ovoj novoj testnoj verziji predstavljena je nova verzija Sticky Notesa koja sada podržava više jezika, ljepše je korisničko sučelje te popravlja sitne bugove.

Microsoft je ozbiljno odlučio stvoriti dobar operativni sustav, a to vidimo po ovim malenim, ali značajnim izmjenama i novostima u OS-u. Drago mi je vidjeti da Microsoft sluša svoje korisnike ( napokon, iako ograničeno ) i da redovito izlaze ažuriranja koja peglaju OS i pridonose njegovoj stabilnosti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.