Microsoft dobio sva zelena svjetla za preuzimanje Nokije

Fotografija članka: Microsoft dobio sva zelena svjetla za preuzimanje Nokije

Posljednja prepreka Microsoftu za dovršetak kupnje mobilnog dijela finske Nokije je pala. Nakon što su američko ministarstvo pravosuđa i , dali zeleno svjetlo  to je sada učinila i Europske komisija.  Europska komisija, kao i američke vlasti nisu pronašli ništa sporno u uvjetima preuzimanja dijela Nokije od strane Microsofta, napisanim u Ugovoru.

Oglas

“Malo je vjerojatno da će Microsoft nakon transakcije ograničiti opskrbu Windows Phone operativnog sustava drugim proizvođačima pametnih mobilnih uređaja. Budući da Microsoftova je mobilna platforma jedan od konkurenata Android i iOS sustavima, vjerujemo da će se i dalje oslanjati na druge proizvođače smartfona u cilju proširivanja tržišnog udjela i privlačenja programera mobilnih aplikacija. Što se tiče softvera, odnosno aplikacija, ne vidimo ništa čime bi Microsoft mogao ugroziti druge svojim uredskim paketom Office, Skype komunikacijskom uslugom i programom za korporativnu elektroničku poštu.  Na ovom području postoji izobilje konkurentskih programa i Microsoft sigurno neće raditi protiv sebe,  odnosno ograničiti pristup svojim aplikacijama“, navodi se u priopćenju. Završetak akvizicije bi se trebao dogoditi u prvim tjednima 2014.

Microsoft dobio sva zelena svjetla za preuzimanje Nokije 01

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.