Microsoft daje 15 GB besplatnog prostora na OneDrive, 1 TB za Office 365 pretplatnike

Fotografija članka: Microsoft daje 15 GB besplatnog prostora na OneDrive, 1 TB za Office 365 pretplatnike

Microsoft je već ranije najavio kako će se oštro boriti u ratu “oblaka” (cloud), tako da je dao ponudu koju će korisnici teško moći odbiti.

Oglas

Ukratko, svi korisnici će dobiti 15 GB besplatnog prostora na OneDrive sustavu, a pretplatnici Office 365  će dobiti čak 1 TB prostora, tamo negdje u oblacima… :) Što se tiče prostora na OneDrive cloudu, to je i više nego dvostruko od 7 GB, koliko su do sada imali korisnici.

No, osjetno veći rast se odnosi na Office 365 pretplatnike, jer umjesto dosadašnjih 20 GB korisnici će dobiti 50 puta veći prostor – čak 1 terabajt! Ovo je vrlo moćna ponuda s kojom Microsoft želi konkurirati Google Driveu, Dropboxu i drugim popularnim cloud servisima.

Office 365 Home pretplatnici imaju 1 TB po osobi, a ako hoćete “obiteljski paket” od 5 TB, to ćete platiti 9,99$ mjesečno.

Office 365 Personal pretplatnici za 1 TB na OneDrive će plaćati 6,99$ mjesečno po osobi, a ako vam treba samo 100 GB, cijena je 1,99$, odnosno za 200 GB cijena je 3,99$.

Oni upućeniji u ovu problematiku tvrde kako je Microsoft ovim nametnuo ne “cloud rat” nego “rat uredskih alata”. Naime, Microsoft ovim potezom želi povećati broj Office 365 licenci na računalima i mobilnim platformama, a za koji Google sa svojim Apps for Business još uvijek nema pravi odgovor.

Microsoft daje 15 GB besplatnog prostora na OneDrive, 1 TB za Office 365 pretplatnike

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.