Microsoft Cloud for Global Good – investicije u Europi 3 milijarde dolara

Fotografija članka: Microsoft Cloud for Global Good – investicije u Europi 3 milijarde dolara

Microsoft je u posljednjih godinu dana udvostručio svoje kapacitete u oblaku u Europi. Predstavili su i knjigu „Cloud za javno dobro“ koja donosi niz preporuka za javne politike kako bi se povećalo povjerenje u cloud tehnologije.

Oglas

Povodom značajnih ulaganja tvrtke Microsoft u računarstvo u oblaku u Europi, CEO Satya Nadella i predsjednik Brad Smith danas su u Dubinu podijelili novosti o tijeku tih događaja. Nadella je izjavio da je Microsoft više nego udvostručio svoj kapacitet u oblaku u Europi u posljednjih godinu dana. Također je istaknuo kako je tvrtka do sada uložila više od 3 milijarde američkih dolara diljem Europe te da Microsoft namjerava isporučivati Microsoft Cloud iz podatkovnih centara u Francuskoj, s početkom u 2017.

Nove investicije u cloudu pomažu klijentima – uključujući Ministarstvo obrane Velike Britanije, Renault-Nissan, Irsku izvršnu zdravstvenu službu i ZF iz Njemačke – da stvaraju inovacije u svojim industrijama i premjeste svoje poslovanje u cloud te da ostvare potreban suverenitet, sigurnost i usklađenost europskih podataka. Nastavljajući svoje nastojanje da cloud učini pouzdanijim, odgovornijim i inkluzivnijim, Microsoft je također izdao novu knjigu pod naslovom “Cloud za javno dobro” (engl – A Cloud for Global Good). Ove novosti su predstavljene jutros u Dublinu gdje su dvojica čelnika započeli četverodnevni posjet Europi kako bi se susreli s poslovnim i političkim vođama.

Kao dio spomenutih aktivnosti, Microsoft je objavio da planira ponuditi Microsoft Azure, Office 365 i Dynamics 365 iz više podatkovnih centara u Francuskoj od početka 2017. godine. Uz to investicije u podatkovne centre u Nizozemskoj i Irskoj, koji se i dalje šire, zajedno s lokacijama u Austriji i Finskoj, omogućuju tvrtki Microsoft da zadovolji očekivanu potražnju kupaca u Europi i ponudi im veću mogućnost za digitalnu transformaciju njihovih organizacija kroz cloud, zadovoljavajući potrebe za sigurnošću i usklađenošću s razumijevanjem gdje se njihovi podaci nalaze. Microsoft Cloud, uključujući Azure, Office 365 i Dynamics 365, kupcima nudi pouzdanu globalnu infrastrukturu s 30 postojećih i 36 je najavljenih podatkovnih centara – više nego bilo koji drugi veliki pružatelj usluga u oblaku u Europi i svijetu.

Kao doprinos raspravi o važnosti clouda, Microsoft je danas publicirao i knjigu “Cloud za javno dobro” (engl – A Cloud for Global Good) koja sadrži 78 preporuka za javne politike u 15 kategorija kako bi se povećalo povjerenje u cloud tehnologije kao i njena uključenost. Teme uključuju vještine budućih generacija, unaprjeđenje sigurnosti i privatnosti u digitalnom dobu, održivi okoliš, sigurnost zajednica te osiguranje bolje budućnosti za nove naraštaje. Pojedine preporuke odnose se na izazove  kao što su prekidi tijeka podataka koji mogu narušiti pružanje nekih društveno važnih usluga, zaštita osoba od online prevara i iskorištavanja te osiguranje da osobe s poteškoćama imaju pristup e-uslugama lokalnih i nacionalnih vlasti.

Više o knjizi “Cloud za javno dobro“ može se naći na

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.