Microsoft CityNext projekt za kvalitetniji svakodnevni život Zagrepčana!

Fotografija članka: Microsoft CityNext projekt za kvalitetniji svakodnevni život Zagrepčana!

U prostorijama Grada Zagreba danas je potpisan Sporazuma o suradnji između Microsofta Hrvatska i Grada Zagreba s kojim počinje suradnja u globalnom projektu Microsoft CityNext.

Oglas

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković. Osnovni cilj projekta Microsoft CityNext Grad Zagreb je, kako je rečeno, poboljšanje kvalitete svakodnevnog života građana. Konkretno, Grad Zagreb bi kroz projekt trebao stvoriti kvalitetniji sustav odnosa s građanima, sustav obrazovanja i zdravstvene skrbi, kao i sustav kreiranja novih tvrtki, radnih mjesta i poticanja inovacija. Zvuči prilično optimistički, no kako uopće poboljšati život bez nove tehnologije? Jako teško.

Microsoft CityNext projekt za kvalitetniji svakodnevni život Zagrepčana

Gradonačelnik Bandić nije krio ambicije i spomenuo je kako želi da Grad Zagreb postane ne samo dio projekta kao jedna od metropola nego metropola lider u regiji, i šire. Ovim se putem Zagreb pridružuje gradovima kao što su London i Barcelona u kreiranju jednog od najnaprednijih glavnih gradova u Europskoj uniji, dodao je Microsoftovac Vidaković.

Jasno, cijela se ova priča o naprednim tehnologijama seli u “cloud”, a kako bi se smanjili troškovi, povećala produktivnost i ne manje važno – omogućuje se uključivanje građana za sudjelovanje u kreiranju boljeg života. Podloga sve ga bit će Microsoftove cloud tehnologije koje su se već dokazale kao vrlo prikladne i za velike projekte kao što je i Microsoft CityNext Grad Zagreb.

Microsoft CityNext projekt za kvalitetniji svakodnevni život Zagrepčana

Ovaj bi projekt trebao pomoći i građanima u bržem i efikasnijem rješavanju uvijek bolnih birokratskih potreba na koje se mnogima na sam spomen diže kosa na glavi. Cijeli bi se postupak trebao višestruko ubrzati i rješavati s bilo kojeg mjesta, u bilo koje vrijeme i bez gužve.

Na naše novinarsko pitanje o besplatnom bežičnom povezivanju građana na Internet, dobili smo informaciju kako je to već moguće u užem centru grada Zagreba, te kako će se taj projekt širiti paralelno s projektom Microsoft CityNext Grad Zagreb, ovisno i o financijskim sredstvima ali i o sredstvima iz EU fondova.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.