Microsoft BizSpark i CISEx: predstavljene tehnologije i startupi kao za budućnost Hrvatske

Fotografija članka: Microsoft BizSpark i CISEx: predstavljene tehnologije i startupi kao za budućnost Hrvatske

Startup tvrtke su uglavnom vrlo male tvrtke s tek nekoliko zaposlenih, ali u pravilu s odličnim idejama i željom za realizaciju. No u tom poslovnom "krugu" uvijek nešto nedostaje, često to nije samo financijska (podrška koja je važna ali ne presudna), nego i sklapanje poznanstava, razmjena iskustava, preporuke i sve što bi moglo pokrenuti jednu malu tvrtku u borbi s danas sve prisutnijim globalnim tržištem.

Na današnjem eventu smo vidjeli kako je moguće razvijati se i napredovati ako imaš dobru ideju i projekt, i što se često zaboravlja – ljude (ali i partnere) s kojima se to može realizirati. Neke od ključnih značajki startup tvrtki su inovativnost, kreativnost, znanja i vještine, što smo vidjeli na primjerima nekuh uspješnih hrvatskih startup tvrtki, te kako im Microsoftove tehnologiju "u oblaku" omogućuju fokusiranje na samo poslovanje, a ne na tehnologiju.

Ovaj je događaj prilika mladim tvrtkama, koje se žele okušati u razvoju aplikacija, za osvajanje cjelovitog Microsoft Azure razvojnog paketa. Na kraju konferencije zainteresirani sudionici su ukratko predstavili svoju ideju za aplikaciju koju žele izraditi korištenjem Windows Azure platforme. Najboljih šest projekata osvojit će Azure korisnički račun s punom funkcionalnošću, u trajanju od šest mjeseci, protuvrijednosti 7000 dolara.

Dodatne detalje o ovom eventu pročitajte niže u službenoj press objavi.

Microsoft BizSpark i CISEx: predstavljene tehnologije i startupi kao za budućnost Hrvatske

Microsoft BizSpark i CISEx: predstavljene tehnologije i startupi kao za budućnost Hrvatske

Foto: Božidar Komarić, Racunalo.com

PRESS objava
U Hrvatskoj posluje niz tvrtki koje su do sada pokazale izuzetnu kreativnost i inovativnost te u dobroj mjeri izvoze svoja znanja i vještine, rečeno je na današnjoj konferenciji „Tehnologija i startupi – partnerstvo za budućnost Hrvatske“ u organizaciji Microsofta Hrvatska. Svoje uspješne projekte prezentirali su predstavnici najuspješnijih od 240 IT startupa, članovi Microsoftovog BizSpark programa te Udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera.

Velik broj tih tvrtki nastao je u studentskim danima, slično kao Microsoft ili Facebook, –počevši u studentskom domu ili roditeljskoj garaži, a danas se mogu pohvaliti uspješnim implementacijama sustava i rješenja na sedam kontinenata svijeta.

– Male i srednje tvrtke u Hrvatskoj čine 99,5 posto ukupnog gospodarstva kao i preko 50 posto hrvatskog BDP-a. One zapošljavaju više od 64 posto radnika, o njima govore političari, gospodarstvenici, građani. Ovom konferencijom željeli smo ukazati na važnost podrške startupima, kako bismo pomogli unaprjeđivanju regionalnog razvoja Hrvatske. Naša je zadaća da im osiguramo znanja i tehnološku infrastrukturu i pomognemo u razvoju, da mogu osvajati nova tržišta i stvarati poslovne prilike – istaknuo je Draško Ivanišević, direktor odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja Microsofta Hrvatska.

U sklopu konferencije održana su dva okrugla stola; jedan posvećen Microsoftovom BizSpark programu, koji je predstavio primjere iz prakse tvrtki Farmeron, Salespod, Web Marketing i dizzy.hr. Oni su privukli zanimanje ne samo domaće javnosti, već i stranih investitora te planiraju daljnje unaprjeđenje poslovanja. Drugi okrugli stol predstavio je uspješne projekte tvrtki iz Udruge Hrvatskih neovisnih izvoznika softvera, koji su pokazali kako proizvoditi u Hrvatskoj za cijeli svijet.

Na konferenciji su predstavljeni i projekti Ministarstva obrta i poduzetništva, u sklopu inicijative Podzetnički impuls. Ministarstvo će u ovoj godini malim i srednjim tvrtkama omogućiti prijavu u četiri programa: Poduzetnik početnik, za koji je osigurano tri milijuna kuna poticaja, Mladi u poduzetništvu, s također tri milijuna kuna poticaja, Nove tehnologije s čak 22,5 milijuna kuna te Razvoj i primjena inovacija, s dostupnih 11 milijuna kuna.

Sudionicima su također predstavljene mogućnosti koje startup tvrtkama nudi računalstvo u oblaku te ekonomika modela softvera kao usluga. Konferencija je ujedno bila prilika mladim tvrtkama, koje se žele okušati u razvoju aplikacija, za osvajanje cjelovitog Azure razvojnog paketa. Na kraju konferencije, predstavnici startup tvrtki predstavili su ukratko ideje aplikacija koje žele izraditi korištenjem Windows Azure platforme. Najboljih šest projekata osvojilo je Azure korisnički račun, vrijedan 7000 dolara, koji će omogućiti besplatan razvoj aplikacija tijekom šest mjeseci.

Više informacija o Microsoftovom programu BizSpark i mogućnostima koje nudi startup tvrtkama pročitajte na stranicama . O Udruzi Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera više je informacija dostupno na adresi .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.