Microsoft Advanced Technology Day Reloaded – održan 8. susret IT inženjera i profesionalaca

Fotografija članka: Microsoft Advanced Technology Day Reloaded – održan 8. susret IT inženjera i profesionalaca

Tradicionalno jesensko okupljanje razvojnih inženjera i stručnjaka u Microsoftovim alatima održan je danas u zagrebačkom Arena centru u CineStaru Arena IMAX. Naglasak je naravno bio na Windows 8 platformi.

Oglas

Više od 140 razvojnih inženjera i IT profesionalaca okupilo se danas na tradicionalnom jesenskom događanju Advanced Technology Day u organizaciji Microsofta Hrvatska. Kroz petnaest predavanja u tri smjera developeri su mogli čuti novosti o razvoju softvera za uređaje, računalni oblak i virtualizaciju te novi smjer posvećen IT profesionalcima, a najavljen je i novi krug studentskog natjecanja Imagine Cup, kao i poseban program Akademije za nove softverske tvrtke koji će svim zainteresiranim studentima omogućiti dodatnu edukaciju te podršku u razvoju start-up projekata.

– Izuzetno mi je drago da Advanced Technology Day, godinu za godinom, okuplja sve više zainteresiranih računalnih inženjera iz regije u razmjeni iskustava o najnovijim Microsoftovim tehnologijama. Zanimljive teme i primjeri dobre prakse, demoi izrada aplikacija za različite uređaje koji korisnicima omogućavaju poboljšanu produktivnost, informacije i izuzetno korisničko iskustvo te upravljanje svim tim različitim uređajima odnosno platformama u srži su konferencije koja u jednom danu daje „koncentrat“ novosti iz svijeta računalstva – rekao je Tomislav Tipurić, direktor konferencije i specijalist za tehnologiju u Microsoftu Hrvatska.

U fokusu razvojnog smjera za uređaje moglo se čuti o novostima u razvoju aplikacija za Windows Phone 8, dijeljenju koda između Windows 8 i Windows Phone 8 aplikacija te kako uz pomoć Rest servisa učiniti Windows RT aplikacije privlačne krajnjim korisnicima.

Smjer posvećen razvoju za računalni oblak i virtualizaciju poslužitelja naglasak je stavio na održivi razvoj računalnih igara za više platformi i programiranje real-time aplikacija, dok je poslijepodne bilo usmjereno na Windows Azure Mobile i Media Services te korištenje prednosti Microsoftovog sustava za upravljanje životnim ciklusom aplikacija temeljenom na Team Foundation Serveru koji je od nedavno dostupan i kao servis u oblaku.

Ove je godine Microsoft poseban skup predavanja namijenio IT profesionalcima, kojima su predstavljene teme poput Windows Servera 2012, System Center 2012 u SP1 inačici te Windows Azure IaaS. Osobit je naglasak stavljen na virtualizaciju poslužitelja te izgradnju javnih i privatnih računalnih oblaka te kako združivanjem mogućnosti rješenja iz Microsoftovog portfelja korisnicima ponuditi vrhunske usluge kojima mogu pristupati s bilo koje lokacije i bilo kojeg uređaja.

Akademija za nove softverske tvrtke i natjecanje Imagine Cup
U sklopu konferencije predstavljen je i projekt „Software Startup Academy“ naslanja se na nacionalni Imagine Cup, a nositelji su Microsoftovi inovacijski centri u Varaždinu i Splitu, Osijek Software City te zagrebački ured Microsofta uz partnerstvo Sveučilišta u Splitu, splitskog Ekonomskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu te Grada Splita, dok je partner projekta u Zagrebu udruga studenata BEST.

– Želja nam je dodatnom edukacijom i potporom podignuti projekte na noge i mladima dati priliku da se predstave pred potencijalnim ulagačima, a osim tehnološkog obrazovanja educirat ćemo ih kako bi stekli poslovne i društveno komunikacijske vještine. Naš je dugoročni plan poticati daljnji razvoj projekta Akademije te osim Varaždina, Splita, Osijeka i Zagreba okupiti studente i iz Zadra, Rijeke, Pule i drugih gradova – naglasio je Draško Ivanišević, voditelj odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska.

Software Startup Academy godišnje će okupiti više od 500 studenata i educirati ih kroz radionice i treninge kako bi, zaključenjem edukacije, bili spremni uhvatiti se u koštac s izazovima na tržištu rada. Prijave za Imagine Cup i Software Startup Academy već su otvorene i trajat će do kraja prosinca. Od siječnja do ožujka 2013. godine Microsoft će organizirati niz predavanja i radionica, kako bi timove pripremio za lokalno finale Imagine Cupa, koje će se održati 13. ožujka, a na konferenciji Microsoft WinDays13 pet najboljih timova imat će priliku prezentirati ideje i projekt žiriju sastavljenom od vodećih hrvatskih gospodarstvenika i IT stručnjaka.

Više informacija o konferenciji Advanced Technology Day dostupno je na stranicama , dok se svi zainteresirani za razvoj softvera i pokretanje startup projekata mogu informirati na stranicama Software Startup Academy, na adresi .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.