MIC Split i Algebra najavili – Put do boljeg radnog mjesta!

Fotografija članka: MIC Split i Algebra najavili – Put do boljeg radnog mjesta!

Cilj ove suradnje jest povećanje zajednice IT profesionalaca u Splitu i Dalmaciji te podizanje razine znanja budućih stručnjaka za računalne tehnologije. Microsoft inovacijski centar i Algebra na nacionalnoj razini su pripremili i predali projekt stjecanja prvog radnog iskustva za IT stručnjake, a prva akcija u Splitu bit će dodjela vrijednih stipendija za informatičku edukaciju zainteresiranim građanima.

Foto: Tonći Kaleb

PRESS objava
Microsoftov inovacijski centar, otvoren u Splitu u svibnju prošle godine, i Učilište Algebra, vodeća institucija za informatičko obrazovanje u Hrvatskoj, potpisali su danas sporazum o suradnji kojim će dodatno povećati razinu informatičkog i specijalističkog obrazovanja koje stoji na raspolaganju građanima Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Osim što će Algebra i Microsoftov inovacijski centar dijeliti edukacijske resurse koji su im na raspolaganju u Splitu (poput prostora za nastavu i testiranja), naglasak suradnje biti će na pripremi i provedbi projekata financiranih iz pretpristupnih fondova Europske unije i drugih izvora.

Microsoftov inovacijski centar i Algebra tako će se posvetiti razvoju konkretnih projekata na regionalnoj i nacionalnoj razini koji će mladim i budućim IT stručnjacima omogućiti da steknu svoja prva radna iskustva u realnim poslovnim okruženjima, kakva će susretati tijekom karijere. Ovi partneri također će kroz svoje akcije poticati poduzetničku svijest u IT sektoru i pomagati novim informatičkim kadrovima da lakše pokrenu svoje prve, konkretne poslove – one koji su potrebni splitskom i hrvatskom gospodarstvu.

"Informatička djelatnost i dalje je jedan od rijetkih sektora koji kontinuirano bilježi rast potrebe za novim zaposlenicima, a količina informatičkih stručnjaka koje Hrvatska obrazuje još uvijek nije na razini koja je potrebna našem gospodarstvu kako bi ono bilo konkurentno. U suradnji s Microsoftovim inovacijskim centrom želimo građanima Splita i županije omogućiti da brže i lakše steknu potrebna informatička znanja i postanu IT stručnjaci, ali i da lakše steknu svoja prva konkretna iskustva rada u stvarnom poslovnom okruženju kakvo ih čeka nakon dovršetka edukacije. Također ih želimo ohrabriti da svoja novostečena znanja ponude tržištu kroz poduzetničke projekte, što su tek neki od programa koje će Microsoftov inovacijski centar i Algebra zajedno provoditi", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Hrvoje Balen, član uprave Algebre.

"Microsoft već kroz pojedine svoje programe potiče razvoj poduzetništva i pomaže pojedincima i tvrtkama da od svojih projekata i ideja naprave konkretna, komercijalna rješenja, ali ovakvi zajednički projekti s tvrtkom koja je vodeća u Hrvatskoj na području informatičke edukacije pomoći će svim novim IT stručnjacima da brže primijene svoja znanja i u praksi. Kao Microsoft inovacijski centar, koristit ćemo i Algebrinu ekspertizu u provođenju završnih i certifikacijskih testova, a dio ove suradnje u narednom ćemo periodu svakako proširiti i na nacionalnu razinu", rekao je Marko Drenovački, voditelj Microsoftovih inovacijskih centara u Hrvatskoj.

Prva aktivnost koju na području Splita zajednički pokreću Microsoftov inovacijski centar i Algebra akcija je "Put do boljeg radnog mjesta" koja je danas predstavljena na konferenciji za medije u Splitu. U suradnji s ostalim partnerima na projektu – Microsoftom Hrvatska, EduCentrom, portalom MojPosao, Hrvatskom gospodarskom komorom i Visokom školom za primijenjeno računarstvo – na nacionalnoj razini bit će ponuđeno osamdesetak potpunih stipendija za atraktivne programe informatičkog obrazovanja i više od stotinu parcijalnih subvencija.

Cilj ovog projekta jest omogućiti zainteresiranima da steknu zanimanje u informatici ili unaprijede svoje postojeće informatičke vještine, što im može pomoći u napredovanju na trenutačnom poslu ili pak pronalazak željenog radnog mjesta. Prema svim globalnim procjenama poslovi u informatičkom sektoru i dalje će se smatrati "vrućim" svuda u svijetu tijekom 2011. ali i podaci s hrvatskog tržišta rada pokazuju da su ova zanimanja među najtraženijima. Primjerice, rubrika "IT i telekomunikacije" jedina je koja tijekom posljednjih šest kvartala kontinuirano ostvaruje porast broja oglasa i otvorenih radnih mjesta na portalu MojPosao. Iskustva s prošlogodišnjom akcijom – kada su dodijeljene stipendije u iznosu većem od pola milijuna kuna – pokazala su da su mnogi korisnici stipendija uspjeli pronaći novo i bolje radno mjesto na kojemu su koristili vještine stečene na seminarima koje su upisali u akciji "Put do boljeg radnog mjesta".

Projekt "Put do boljeg radnog mjesta" danas u 17:00 sati bit će predstavljen na tribini u Splitu u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, Ulica slobode 2, a zainteresirani za ove stipendije mogu se o njima još dodatno informirati na posve besplatnim savjetovanjima "jedan na jedan", sutra, 9. veljače u 9:00 sati, u Algebrinom centru na adresi Slavićeva 15, Split.

Prisustvovanje ovim savjetovanjima nije nužno, već se za stipendiju može prijaviti svaka zainteresirana osoba jednostavnom posjetom web stranicama na adresi ili kontaktiranjem Algebrinog edukacijskog centra u Splitu. Prijave ostaju otvorene tjedan dana, nakon čega će zainteresirani saznati je li im dodijeljena stipendija za odabrani program.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.