Metronet u 2009. povećao svoju operativnu dobit za 220 posto

Fotografija članka: Metronet u 2009. povećao svoju operativnu dobit za 220 posto

Metronet u 2009. povećao svoju operativnu dobit za 220 posto

Prema financijskom izvješću za 2009. godinu, glavni fokus tvrtke bio je refinanciranje kratkoročnih dugova te povećanje profitabilnosti. Metronet je 2009. godinu završio s operativnom dobiti (EBITDA) od 20 posto ili 42,8 milijuna kuna, što je povećanje od čak 220 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Uz pozitivan EBITDA koji kontinuirano raste još od travnja 2008. godine, Metronet je uspješno refinancirao obveznicu s dospijećem 2009. godine te su otplaćeni kratkoročni komercijalni zapisi.

U prvom tromjesečju ove godine Metronet, uz kontinuiran rast, učvršćuje svoju poziciju najprofitabilnijeg alternativnog pružatelja telekom usluga na hrvatskom tržištu. Tvrtka je poznata po tome što je naglasak njenog poslovanja na pružanju vrhunske usluge poslovnim korisnicima. Rezultati ovakvog pristupa vidljivi su i u podacima poslovanja Metroneta u prvom kvartalu ove godine. Uz postignut rast ukupnih prihoda od 5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, već sada EBITDA iznosi 15 milijuna kuna odnosno 26 posto.

"Nastavljamo s provedbom naše strategije – potpuno se usredotočiti na poslovne korisnike i optimalno iskorištavati vlastitu infrastrukturu. Nema razloga napustiti koncept poslovanja koji ima ovako pozitivne pokazatelje» – izjavio je predsjednik Uprave Metroneta, Željko Lukač te dodao: «Metronet do kraja godine ima jasan cilj: biti prvi među alternativnim pružateljima telekom usluga koji će do kraja 2010. ostvariti pozitivan novčani tok."

Metronet u 2009. povećao svoju operativnu dobit za 220 posto

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.