Metronet Security Day konferencija okupila 200 sudionika

Fotografija članka: Metronet Security Day konferencija okupila 200 sudionika

U kongresnoj dvorani zagrebačkog hotela Antunović održana je “Metronet Security Day” konferencija s temom računalne sigurnosti, a na kojoj se okupilo gotovo 200 predstavnika hrvatskih tvrtki i tijela državne i lokalne uprave.

Oglas

Metronet je na ovom skupu najavio snažniji iskorak prema pružanju usluga sigurnosti IT sustava. Predstavljena je bogata lepeza usluga iz tog segmenta , a javnost je po prvi put upoznata s činjenicom da je Metronet nedavno postao Intel security (McAfee) Tier 1 partner na čijim tehnološkim rješenjima temelji dio svojih usluga.

Skup su obilježila i izvrsna predavanja eminentnih hrvatskih stručnjaka iz područje sigurnosti i računalne sigurnosti doc.dr.sc. Roberta Kopala, znanstvenog direktora tvrtke IN2data i prodekana za istraživanje i razvoj na Visokom učilištu Algebra te doc.dr.sc. Tonimira Kišasondija, docenta na Fakultetu organizacije i informatike. Gosti predavači su prisutnima govorili o općenitim problemima sigurnosti i našim uobičajnim šablonskim pristupima toj tematici, a dali su i niz primjera ugroze i obrane poslovnih IT sustava od napada, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj.

Uz njih su na skupu govorili Sanjin Katinić, Metronetov član Uprave za prodaju i marketing i Zdenko Vrdoljak, član Uprave za tehniku.

Članovi Uprave Metroneta su predstavili niz usluga i rješenja iz područja sigurnosti IT sustava koje su objedinjene pod zajedničkim nazivom m|Security. Prisutne su upoznali i s ljudskim, tehnološkim i organizacijskim potencijalima koje Metronet kvalificiraju za bavljenje ovako zahtjevnom tematikom.

m|Security obuhvaća cijeli niz usluga koji pokrivaju mnoge aspekte sigurnosti IT sustava:
•    ispitivanje ranjivosti IT sustava
•    sustavi zaštite od DDoS napada
•    Firewall rješenja – „on premise“ i cloud bazirana
•    sigurnosna zaštita osobnih računala i servera
•    sigurnosna pohrana podataka

Pored cijelog niza kompetencija, certifikata i standarda istaknuli su i jednu od najvažnijih poluga za pružanje visokokvalitetnih usluga iz računalne sigurnosti, Metronetov SOC (Security operation center) koji radi u režimu 24×7.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.