Metronet: rezultati poslovanja za prvih devet mjeseci 2008

Fotografija članka: Metronet: rezultati poslovanja za prvih devet mjeseci 2008

Metronet: rezultati poslovanja za prvih devet mjeseci 2008

Ukupni konsolidirani prihodi za prvih devet mjeseci povećani su s razine od 75 milijuna kuna u 2007. na 167,2 milijuna kuna u 2008., što predstavlja povećanje od 123%. Glavni generator povećanja prihoda proizlazi iz kontinuiranog rasta prihoda od poslovnih korisnika. Ukupni broj korisnika iz segmenta većih poslovnih subjekata porastao je na više od 2.000.

EBITDA za prvih devet mjeseci 2008. iznosi pozitivnih 2,76 milijuna kuna, dok je u istom periodu prošle godine ostvaren gubitak na EBITDA razini od 35,39 milijuna kuna, što čini rast EBITDA od 108%. Pozitivna EBITDA je prvi put ostvarena u travnju 2008 i od tada se bilježi njen kontinuirani rast.

Neto gubitak društva je u periodu prvih devet mjeseci 2008 smanjen za gotovo 10% u odnosu na 2007., te je iznosio 67 milijuna kuna, od čega se gotovo 46 milijuna kuna odnosi na troškove amortizacije, čime se reflektiraju značajna ulaganja u imovinu društva i izgradnju vlastite infrastrukture.

Pozitivni rezultati poslovanja plod su restrukturiranja kompanije koje je započelo u siječnju 2008., a obilježile su ga imenovanje nove Uprave društva, promjena strategije kompanije s ponovnim fokusiranjem na segment poslovnih korisnika i vlastitu infrastrukturu, te značajne promjene u unutrašnjem ustroju i načinu poslovanja što je rezultiralo boljom efikasnošću i značajnim smanjenjem troškova.

Restrukturiranje kompanije rezultiralo je smanjenjem operativnih troškova i boljom razinom usluge za segment poslovnih korisnika na koji je kompanija sada fokusirana.

«Ovi odlični poslovni rezultati dokaz su da se napornim radom, te jasnom strategijom i ciljevima može doći do uspjeha u ovako teškom okruženju. Metronet je na dobrom putu da postane vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga poslovnim korisnicima, ali pred nama je još niz zahtjevnih ciljeva koje moramo ostvariti. Okruženje i okolnosti u kojima se nalazimo, te problemi sa kojima ćemo se morati suočiti, zahtijevaju od svih nas krajnje odgovorno ponašanje i spremnost na odricanje od beneficija koje danas imamo kako bismo sutra bili još uspješni. Do kraja godine očekujemo da ćemo doseći ukupne prihode od 225 milijuna kuna i ostvariti EBITDA od pozitivnih cca 15 milijuna kuna, što smatram izuzetnim uspjehom za ovako mladu kompaniju.» – izjavio je Željko Lukač, predsjednik Uprave Metroneta.

Metronetove usluge nove generacije trenutačno koristi više od 2500 poslovnih korisnika, na više od 2600 km vlastite optičke mreže u 38 gradova u Hrvatskoj. Premda je tvrtka na tržištu prisutna tek od svibnja 2005. godine i najmlađi je telekom operater na tržištu, Metronet se na zahtjevnom hrvatskom telekomunikacijskom tržištu nametnuo kao vodeći alternativni pružatelj usluga za poslovne korisnike.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.