Metronet gotovo udvostručio prihode u odnosu na 2008. godini

Racunalo.com foto

Metronet gotovo udvostručio prihode u odnosu na 2008. godini

Istovremeno, tvrtka je po prvi put ostvarila pozitivan operativni rezultat, pa je tako EBITDA iznosila 13,3 milijuna kuna, u usporedbi s oprativnim gubitkom od 50 milijuna u 2007. Pozitivan EBITDA po prvi puta ostvaren je u travnju prošle godine i od tada kontinuirano raste.

Neto gubitak društva smanjen je s 110,37 milijuna kuna u 2007. na 90,76 milijuna kuna u prošloj godini što predstavlja smanjenje gubitka za gotovo 18 posto. Dobri poslovni rezultati ostvareni su zahvaljujući snažnom rastu prihoda, ali i strogoj kontroli troškova. Poslovni rashodi Metroneta povećani su s 209,5 milijuna kuna na 276,1 milijun kuna u 2008., odnosno rasli su znanto sporije od prihoda.

Zamjetan rast prihoda rezultat je uspješno provedenog restrukturiranja tvrtke kao i fokusiranja na segment poslovnih korisnika te optimalnog iskorištavanja vlastite infrastrukture. Ukupni broj korisnika iz segmenta poslovnih subjekata porastao je na više od 2.500, a u posljednjih nekoliko mjeseci Metronet je značajno proširio bazu velikih poslovnih korisnika. Predstojeće razdoblje Metronet će iskoristiti za daljnje jačanje profitabilnosti s naglaskom na pružanje vrhunske usluge poslovnim korisnicima.

„Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim rezultatima. Oni su potpunosti u skladu s planiranim i rezultat su uspješnog restrukturiranja kroz koje je tvrtka prošla. Danas možemo sa sigurnošću reći da je Metronet stabilna tvrtka s kontinuiranim rastom prihoda i rastućom profitabilnošću. U prvom kvartalu tekuće godine ostvarili smo operativnu dobit (EBITDA) od 10,5 milijuna kuna i na dobrom smo putu da ostvarimo naš cilj za 2009., a to je 50 milijuna kuna EBITDA. To je svakako izuzetno postignuće ako uzmemo u obzir aktualnu ekonomsku krizu u kojoj se hrvatsko i svjetsko gospodarstvo nalaze.“ – izjavio je Željko Lukač, predsjednik Uprave Metroneta.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.