Meizu ukida 10% radnih mjesta, 2017. godina bit će im recesijska

Fotografija članka: Meizu ukida 10% radnih mjesta, 2017. godina bit će im recesijska

Meizu je još jedna kineska kompanija u kojoj će doći do rezanja radnih mjesta. Ovaj je puta recesija zahvatila nama omiljenu kompaniju Meizu koja je upravo ostala bez 10% zaposlenika.

Oglas

Podsjetimo se, Meizu je poznati kineski proizvođač kvalitetnih pametnih telefona koja je nastala 2003. godine sa sjedištem u gradu Zhuhai u kineskoj pokrajini Guangdong. Kompanija ima više od 4.000 zaposlenika i više od 1.000 prodajnih mjesta, što je sada smanjeno za spomenutih 10%, barem što se ljudstva tiče. Kažu kako su to napravili u prvom redu kako bi smanjili redundanciju, povećali efikasnost i protok novca.

Proteklih nekoliko godina imali su uspona i padova, a i nisu se samo bavili prodajom, nego i sudskim sporovima. Prošle su godine prodali samo 20 milijuna pametnih telefona, ali su se i sudili s Qualcomm. Iako su se u tom sudskom sporu nagodili, čini se kako će i dalje ostati na 9. mjestu na listi top kineskih proizvođača smartfona. Možda zato što nemaju niti jedan novi smartfon na Qualcommovom procesoru.

Nedavno se pojavila i informacija kako će Meizu zajedno s tvrtkom Texas Instruments proizvesti vlastiti procesor, nešto slično kao Xiaomijev , kojeg proizvodi Pinecone.

Isto tako, spominje se kako bi tijekom ove godine mogli predstaviti novi smartfon na Qualcommovoj Snapdragon 600 seriji procesora, dok će ostatak ponude biti na MediaTekovim procesorima. Za one koji ne znaju, MediaTek ima vlasnički udio u kompanij Meizu, kao i svima vam dobro poznati webshop Alibaba.

Kada već spominjemo MediaTek, niti njima ne ide najbolje jer imaju problema u proizvodnji s novim Helio X30 procesorom, a koji bi se trebao pojaviti u Meizu Pro 7 smartfonu negdje sredinom lipnja. No, isto tako je činjenica kada se ne sjećamo kada je Meizu predstavio novi smartfon.

Nadamo se da će u kompaniji Meizu uspjeti složiti financijsku sliku, jer nam pomalo i nedostaje…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.