Meizu Pro 7 i Pro 7 Plus: premium dvojac sa dvostrukim zaslonom

Fotografija članka: Meizu Pro 7 i Pro 7 Plus: premium dvojac sa dvostrukim zaslonom

Nakon podužeg čekanja kineska je kompanija Meizu konačno službeno predstavila svoj najnoviji flagship pametni dvojac – Meizu Pro 7 i Meizu Pro 7 Plus.

Oglas

Bio je ovo veoma zanimljiv dan u kojemu smo osim ove premijere pisali i o službenom predstavljanju pametnog telefona koji će svojom cijenom i specifikacijama biti pravi hit srednje klase, a osim toga predstavljeno je i novo . Meizu i Xiaomi su jedni od najpoznatijih kineskih smartfon kompanija, no na žalost Meizu je nekako počeo „kaskati“ u proizvodnji smartfona što se očitovalo i na sveukupnoj popularnosti ove kompanije.

Jedna od ključnih karakteristika Meizu Pro 7 i Pro 7 Plus modela je postojanje sekundarnog ekrana koji može replicirati sve što se prikazuje na glavnom prednjem ekranu. Ovaj je drugi ekran smješten na stražnjoj strani spomenutih flagship uređaja, veličine je 1.9 inča te predstavlja jednu sasvim novu razinu kada je u pitanju tehnologija dvostrukih to jest sekundarnih ekrana. Kako ništa ne bi prepustili slučaju, pogotovo kada je dizajn u pitanju, u kompaniji Meizu su se odlučili na partnerstvo sa američkom kompanijom Frog Design, a rezultat njihove suradnje nazivaju Omni-dimenzionalnim dizajnom. Dok su se druge kompanije odlučile svoje flasghip uređaje opremiti staklenim panelima, Meizu se odlučio na metal sa brušenim finišem na stražnjoj strani.

Ovo su prvi kompanijini pametni telefoni koji dolaze sa dvostrukom stražnjom kamerom, od kojih je jedna monokromna, a druga ima RGB raspon boja. Obje kamere raspolažu sa Sony IMX386 senzorima koji imaju 12 MP te otvor blende f/2.0. Kompanija navodi kako je rezultat ovakve konfiguracije bolja kvaliteta fotografija snimljenih u noćnim uvjetima ili u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Sa prednje strane se nalazi 16 MP selfie kamera, međutim za ove fotke se može komotno koristiti i stražnja dvostruka kamera s obzirom na sekundarni ekran.

Meizu Pro 7 raspolaže 5.2-inčnim Super AMOLED ekranom, dok njegov Meizu Pro 7 Plus „brat“ ima 5.7-inčni ekran. Sekundarni ekran je također Super AMOLED. Ovaj se dvojac u svom radu oslanja na MediaTek-ove Helio P25 i Helio X30 procesore. Postoje dva Pro 7 modela; jedan sa 4 GB radne i 64 GB interne eMMC 5.1 memorije kojega pokreće Helio P25 procesor, dok druga varijanta raspolaže sa 4 GB radne i 128 GB interne memorije te radi na Helio X30 procesoru.

Meizu Pro 7 Plus dolazi sa 6 GB radne te sa 64 ili 128 GB interne UFS 2.1 memorije, a obje varijante pokreće Helio X30 procesor. Za autonomiju Pro 7 modela brine baterija kapaciteta 3.000 mAh sa mCharge 3.0 podrškom za brzo punjenje, dok će se za autonomiju većeg Pro 7 Plus modela pobrinuti baterija kapaciteta 3.500 mAh sa mCharge 4.0 podrškom uz pomoć koje će se ovaj pametni telefon napuniti od 0 do 67% u samo pola sata. Oba Pro 7 flagshipa rade na Android 7.0 Nougat operativnom sustavu povrh kojega se nalazi Flyme 6 korisničko sučelje.

Meizu Pro 7 će biti dostupan za kupnju u crnoj, crvenoj i zlatnoj boji te će osnovna varijanta koštati oko 426 USD, dok će varijanta sa 128 GB interne memorije i sa Helio X30 procesorom koštati oko 500 USD. S druge strane, Meizu Pro 7 Plus će doći u sivoj, zlatnoj, srebrnoj i crnoj boji; osnovna varijanta će koštati oko 530 USD, dok će model sa 128 GB interne memorije koštati oko 604 USD. Prodaja počinje 5. kolovoza.

Inače, novi Meizu PRO 7 možete pronaći i u ponudi .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.