Meizu Pro 6 će raditi na novom MediaTek Helio X25 CPU!

Fotografija članka: Meizu Pro 6 će raditi na novom MediaTek Helio X25 CPU!

Do sada smo već svjedočili nizu glasina koje su bile vezane uz Meizu Pro 6 – slijedeći flagship ove veoma popularne kineske kompanije.

Oglas

Jedna od najkonkretnijih glasina bila je ona u kojoj se navodi kako će ovaj top model smartfona raspolagati sa 6 GB radne i 128 GB interne memorije. Bilo je tu još priča, a o njima pročitajte .

Jedna od glasina spominjala je kako će Meizu Pro 6 pokretati Samsung Exynos 8890, no čini se kako to neće biti tako. Osim velike količine RAM-a i interne memorije i procesor će biti poseban – riječ je o najnovijem MediaTek Helio X25 CPU koji je razvijen u suradnji sa kompanijom Meizu te će se zbog toga ekskluzivno naći u Pro 6 modelu.

Naime, kompanija MediaTek je održala događanje na kojemu je predstavljena Helio linija procesora i nakon što su predstavili Helio X20 – prvi procesor sa deset jezgri, na scenu je došao predstavnik kompanije Meizu koji je govorio o Helio X25 modelu procesora.

MediaTek Helio X25 je zapravo nadograđena ili pojačana verzija X20 modela te ima dizajn sa tri klastera – dvije Cortex A72 jezgre i dva puta po četiri Cortex A53 jezgre. Razlika u odnosu na X20 procesor je u tome da će „turbo kluster“ sa A72 jezgrama raditi na višem taktu od 2.5 GHz u odnosu na 2.3 GHz te će se i radni takt grafičkog procesora povećati na 850 MHz.

meizu i mediatek

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.