Megabajt – besplatni informatički rječnik obradili instruktori NetAkademije

Fotografija članka: Megabajt – besplatni informatički rječnik obradili instruktori NetAkademije

Megabajt - besplatni informatički rječnik obradili instruktori NetAkademije

Pod nazivom Megabajt, a na internetskoj adresi predstavljen je besplatni informatički rječnik na hrvatskom jeziku. Projekt je pokrenula NetAkademija Tehničkog veleučilišta u Zagrebu s ciljem da osnovne informatičke pojmove svima učini lako dostupnim informacijama. Rječnik je namijenjen učenicima, studentima i posebno poslovnim korisnicima sa početnim i srednjim stupnjem predznanja koji se bave pisanjem i kojima je znanje informatičkih pojmova potrebno u svakodnevnom radu.

Poseban doprinos projektu dao je hrvatski publicist i autor brojnih informatičkih naslova Damir Muraja koji je ustupio i sadržaj svoje knjige "Leksikon računalnih pojmova» s najčešće traženim pojmovima iz područja računalnih tehnologija.

Rječnik je trenutno u početnoj, testnoj fazi te će se sve daljnje nadogradnje i poboljšanja odvijati na temelju povratnih informacija korisnika s ciljem da spomenutoj ciljnoj skupini postane alat i pomoć u svakodnevnom radu. Autor i voditelj projekta je Toni Petrović.

U bazi Megabajta na jednostavan i razumljiv način objašnjeno je preko 1500 najčešćih pojmova s kojima se u današnje vrijeme svakodnevno susrećemo.

Tu su uobičajeni tehničkih izrazi koje susrećemo pri radu s računalnim tehnologijama, izrazi koji se koriste prilikom opisivanja značajki računalnih sklopova, izrazi iz suvremenog računalnog žargona, a sadržaj je dodatno obogaćen i osnovnim izrazima vezanim za suvremene mobilne komunikacije.

Megabajt - besplatni informatički rječnik obradili instruktori NetAkademije

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.