MediaTek Pump Express 3.0 dvostruko brže puni bateriju od prve konkurencije?

Fotografija članka: MediaTek Pump Express 3.0 dvostruko brže puni bateriju od prve konkurencije?

MediaTek je upravo predstavio svoju novu Pump Express 3.0 tehnologiju, a koja je prema njihovim testiranjima čak dvostruko brža od prve konkurencije.

Oglas

U posljednje vrijeme se puno noviteta na smartfonima vrti oko baterija, što smo predvidjeli još prije nekoliko godina kako će se to dogoditi, odnosno kako će upravo baterija postati jedan od važnijih stavki pametnih telefona. Jedan smjer je kapacitet baterije, a drugi je brzina punjenja.

Pump Express 3.0 je nova tehnologija koju je predstavio MediaTek, poznati proizvođač procesora za pametne telefone i tablete. Prema rezultatima testiranja dobili su zanimljive podatke:
– za 20 minuta punjenja 70% baterije
– za 5 minuta punjenja do 4 sata razgovora (3G)

U kompaniji su se pohvalili i kako je ovo i prva tehnologija koja podržava direktno punjenje kroz USB Type-C ulaz što znači da ne može doći do pregrijavanja. Kažu i kako su u svoju novu Pump Express 3.0 tehnologiju ugradili 20-at sigurnosnih mjera koje se brinu kako bi punjenje bilo brzi, kvalitetno i sigurno.

Pump Express 3.0 će se prvo pojaviti u MediaTekovim procesorima oznake Helio P20, a koji se očekuju krajem 2016. godine.

Nešto za razmišljanje… činjenica je kako se brzina punjenja baterija smanjuje i to je dobro. O tome ima puno informacija. No, nitko ne navodi podatke o tome da li se te baterije pregrijavaju prilikom punjenja (ovdje da!), ili još važnije – da li im se prilikom brzog punjenja smanjuje vijek trajanja odnosno broj punjenja? E, to bi bilo dobro znati…

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.