MediaTek planira lansirati 8- jezgreni mobilni čip – MT6592

Fotografija članka: MediaTek planira lansirati 8- jezgreni mobilni čip –  MT6592

Kineski proizvođač MediaTek, poznat po svojim ekonomičnim čipovima, ugrađenim u mnoge smartphone, priprema proizvodnju svog prvog procesora s osam jezgri, radnog takta 2 GHz.

Oglas

Iako je , ove godine i nešto ranije proizvodio 4-jezgrene procesore, MT6589 i MT6589T, ali nije tajna da pripremaju plasirati na tržište prvi procesor s osam fizičkih jezgri MT6592. Znači, nije kombinacija 4 + 4 jezgre, već osam jezgri može raditi istovremeno.

Ovaj procesor će podržavati Googleovu sljedeću generaciju operativnog sustava – Android 5.0, ima podršku 1080p video kodiranja i dekodiranje. Tako bi ovaj 8 jezgreni čip se mogao naći već u nekim nadolazećim high-end smartphoneima kasnije ove godine. Šuška se da bi prvi model pogonjen ovim čipom bio smartphone proizašao iz Sonyjeve radionice. Ono što je interesantno, podatak je da će navedeni procesor cjenovno bit skuplji nego Samsung Exynos procesori. No dobro, tako je sa svakim novim proizvodom u početku, ali potom slijedi pad cijena.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.