Mediatek MT6595 novi brzi 8-jezgreni procesor za smartfone i tablete

Fotografija članka: Mediatek MT6595 novi brzi 8-jezgreni procesor za smartfone i tablete

15. srpnja je datum kada će MediaTek, jedan od najpoznatijih proizvođača procesora za mobilne uređaje premijerno predstaviti Mediatek MT6595, novi 8-jezgreni procesor.

Oglas

Prvi 8-jezgreni procesor se pokazao kao jako dobar i uspješan (MT6592 na 1,7 GHz) i već je ugrađen u pregršt mobilnih uređaja. Od novog Mediatek MT6595 procesora se očekuje također puno. Temelji se na isto tako poznatoj ARM big.LITTLE arhitekturi koja kombinira četiri Cortex A17 i Cortex A7 jezgre.

Novi Mediatek MT6595 koristi kompanijin CorePilot heterogenu pultiprocesorsku tehnologiju koja može “otključati” istovremenu snagu svih 8 jezgri. Ono što će vas više zanimati je da podržava novi 4G LTE Category 4 (dual mod). Isto tako, podržava QHD ekrane, te će moći prikazati Ultra HD video (H.265).

Također će vas zanimati kako podržava i kamere do 29 MP, WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.0 LE i GNSS, kao i ANT+ vezu za fitness uređaje.

Prvi primjerci novog Mediatek MT6595 procesora u smartfonima i tabletima se očekuju već u jesen.

Mediatek MT6595 novi brzi 8-jezgreni procesor za smartfone i tablete

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.