MediaTek MT6592 – počeli su se pojavljivati procesori s 8 jezgri za mobilne uređaje

Fotografija članka: MediaTek MT6592 – počeli su se pojavljivati procesori s 8 jezgri za mobilne uređaje

Model koji vidite u nazivu je novi procesor koji bi se uskoro mogao ugrađivati u mobilne uređaje. Osnovna karakteristika novog MediaTek MT6592 procesora je osam jezgri.

Oglas

Tajvanski proizvođač je predstavio svoj novi procesor, no na prva “ugrađivanja” ćemo još pričekati s obzirom da se masovna proizvodnja očekuje tek u studenom ove godine. Očekuje se kako bi se u prvim mobilnim uređajima ( u prvom redu smartphoneima) trebao početi pojavljivati u prvim mjesecima 2014. godine. Inače, proizvodit će se u novoj 28-nanometarskoj tehnologiji.

Ovo što možete vidjeti na slici koja slijedi je slika koja je “procurila” na webu, a koja pokazuje dio MediaTekovog roadmapa u kojem se spominje 8-jezgreni MT6592 procesor koji radi na frekveniji od 1,7GHz do 2,0GHz i ima mogućnost dekodiranja videa u Full HD rezoluciji (1080p) pri 30 sličica u sekundi (fps).

Ako pogledamo benchmark testove, MT6592 se pokazao kao prilično dobar i osvaja 30.000 bodova na AnTuTu testu. Ipak, to je manje od hvaljenog 4-jezgrenog Qualcomm Snapdragon 800 procesora. No, razlika u cijeni je vrlo velika, tako da vjerujemo da će se itekako prodavati uređaji s ovim procesorom.

MediaTek MT6592 8-jezgreni procesor 02

Ono što smo također saznali je kako MediaTek namjerava razvijati procesore koji imaju integriranu 4G LTE tehnologiju, kao i razvoj grafičkih procesora i proizvoda optimiziranih za Android operativni sustav. Čini nam se kako će u bliskoj budućnosti MediaTek biti itekako ozbiljan igrač na tržištu procesora za mobilne uređaje.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.