MediaTek i TSMC razvijaju 12-jezgreni procesor za pametne telefone

Fotografija članka: MediaTek i TSMC razvijaju 12-jezgreni procesor za pametne telefone

Utrka u razvoju procesora za pametne telefone se nastavlja. MediaTeko je prvi proizvođač koji je napravio 10-jezgreni procesor, a najnovije informacije govore kako razvija novi procesor s 12 jezgri.

Oglas

MediaTekov novi procesor s 10 jezgri tek je službeno potvrđen, a najavljen je i prvi smartfon koji će raditi na ovom procesoru, a to je Vernee Apollo 2. Bez obzira na to, u tajvanskoj kompaniji ne miruju te su već najavili svoj novi i još bombastičniji procesor.

Za sada novi procesor nema ime, ali se šuška kako će imati čak 12 jezgri i bit će razvijen u potpuno novoj 7-nanometarskoj tehnologiji, a MediaTek ga priprema zajedno s tvrtkom TSMC. Ova suradnja je logična jer su i 10-jezgreni Helio X30 zajednički razvile ove dvije kompanije.

Prvi smartfon na Helio X30 očekuje se u prodaji u drugoj polovici ove godine, a prvi smartfon na novom 12-jezgrenom procesoru, to ćemo malo pričekati.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.