MediaTek Helio P40 bi mogao biti kompanijin ‘spasitelj’ iduće godine

Fotografija članka: MediaTek Helio P40 bi mogao biti kompanijin ‘spasitelj’ iduće godine

Radi se o procesoru koji Mediatek priprema za srednju klasu pametnih telefona, a koji će biti dostupan krajem ove godine. Kažu kako će ovaj procesor biti kompanijin “spasitelj” s obzirom na konkurentski Qualcommov procesor.

Oglas

Helio P40 je procesor s 8 jezgri, a razvijen je u 12-nanometarskoj tehnologiji. Novi MediaTekov procesor bi trebao dostojno konkurirati Qualcommovom Snapdragon 660 Lite procesoru u prvom redu po cijeni – Helio P40 bi trebao koštati od 11-12$ dok Snapdragon 660 Lite koštati 15$.

Možda vam to ne izgleda kao velika razlika u cijeni, ali ako to pretvorimo u postotke, to je oko 25-36%, tako da to u ovom slučaju zvuči puno više. S obzirom na osjetno nižu cijenu procesora tajvanskog MediaTeka očekuje se kako bi kompanija mogla povećati isporuku svojih procesora od 15-25%. U kompaniji se hvale kako su se na ovaj procesor već “pretplatile” popularne kompanije kao što su Oppo, Meizu i Xiaomi, a koji u svojim uređajima žele imati novi Helio P40 procesor.

Spomenimo i kako Qualcomm priprema novi procesor za visoku srednju klasu. Radi se o modelu Snapdragon 670, a bit će proizveden u 10-nanometarskoj tehnologiji.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.