MediaTek Helio P20 službeno predstavljen – procesor za novu generaciju pametnih telefona

Fotografija članka: MediaTek Helio P20 službeno predstavljen – procesor za novu generaciju pametnih telefona

Popularni tajvanski proizvođač procesora za mobilne uređaje najavio je svoj novi proizvod – MediaTek Helio P20, novi 64-bitni procesor.

Oglas

Koliko možemo vidjeti iz njegovih specifikacija MediaTek Helio P20 će se ugrađivati u smartfone srednje i visoke klase. Radi se o 8-jezgrenom procesoru s ARM Cortex-A53, na 2,3 GHz, a koji ima otprilike 20% bolje performanse od svog prethodnika, modela Helio P10, a koji se već uvelike ugrađuje u mobilne uređaje.

Sigurno će vas zanimati i onaj dio koji se odnosi na grafiku – radi se o 2-jezgrenoj Mali-T880 MP2 grafici na 900 MHz, a koja je otprilike 25% brža od prethodne generacije. Procesor podržava do 4 GB RAM-a (2x LPDDR4X @ 1600MHz, 1x LPDDR3 @ 933Mhz), a koja je 50% štedljivija od LPDDR3 memorije.

MediaTek Helio P20 podržava modem WorldMode LTE Cat 6, Dual SIM, kao i 4K video prikazivanje/snimanje. Sve detalje podatke možete vidjeti u tabeli ispod, odnosno na . Prvi uređaji koji će imati ovaj procesor očekuju se već u drugoj polovici ove godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.