MEA regija (Mid-East i Africa), zabilježen pad prodaje mobitela od 5% u Q1 2013

Fotografija članka: MEA regija (Mid-East i Africa), zabilježen pad prodaje mobitela od 5% u Q1 2013

Ako vam naslov nije najjasniji, sad ćemo vam objasniti. Bliski istok i Afrika bilježe pad prodaje “običnih” mobitela od 5%, a s druge strane iz kvartala u kvartal raste broj prodanih smartphonea.

Oglas

Najprodavaniji mobilni uređaj u toj regiji je Appleov iPhone 5. Annette Zimmermann, analitičarka njemačkog ogranka Gartner, izjavila je kako vrlo brzo raste prodaja iPhonea 5. Godišnji rast prodaje smartphonea u MEA regiji je oko 30%, a u brojkama radi se o 11,44 milijuna mobilnih uređaja. Godinu dana ranije prodano je 8,45 milijuna smartphonea u toj regiji.

A znate li koji proizvođač prodaje najviše mobilnih uređaja? Broj jedan je i dalje Nokia s udjelom od 37%, dok je drugi Samsung s 25%. Udio smartphone uređaja u ukupnoj prodaji mobilnih uređaja je 26,09%. Samsung drži više od 50%, Apple drži, 11,4%, dok je treći BlackBerry s 10% tržišnog udjela. Slijede Sony s 6,9% te Nokia s 3,7%.

Prodaja smartphonea 02

Zanimljivo je i da se od smartphonea u toj regiji sve bolje prodaje i HTC One, kojeg smatraju najljepšim smartphoneom, a drugi im je Samsung Galaxy S4, no najbolje se prodaje iPhone 5.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.