McAfee: porast zlonamjernih programa na svim platformama

Fotografija članka: McAfee: porast zlonamjernih programa na svim platformama
Vrlo je intenzivan porast zlonamjernih programa usmjerena na Android platformu, a detektiran je i sve veći broj prijetnji za Mac.
 
" Samo u prvom tromjesečju 2012 otkriveno je 8 milijuna novih malware varijanti, od toga 7000 za android mobilne uređaje. To pokazuje da je u tijeku rad na razvoju novih sorti ", rekao je Vincent Weafer, viši potpredsjednik uprave zadužen za McAfee Labs. 
 
Jedan od glavnih razloga za distribuciju zlonamjernih programa za Android je imovinska korist. Većina tih prijetnji dolazi od strane aplikacija instaliranih od treće strane, i obično se ne nalazi na službenom Google Play Marketu.
 
Na drugoj strani, zaraženi sustavi često se koriste za spam i botnet, uskraćivanje usluga ili drugih zlonamjernih aktivnosti. Ovi sustavi se mogu naći u cijelom svijetu, ali u Q1 su najviše u SAD-u.Prema podacima prikupljenim za McAfee Global Threat Intelligence Network, SAD je bio glavni izvor SQL napada i cross-site scripting napada.  Količina poslanog spama je u padu,ali broj novih botova je u porastu, s gotovo 5 milijuna infekcija.  Kolumbija, Japan, Poljska, Španjolska i SAD su regije s najvećim porastom botneta. Najbrži rast u Q1 imao je Cutwail botnet, s više od 2 milijuna novih infekcija.
 
Puno izvješće je dostupno na službenoj mrežnoj stranici. 

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.