McAfee: Malware se širi na sve sektore gospodarstva

Fotografija članka: McAfee: Malware se širi na sve sektore gospodarstva

McAfee je objavio izvještaj o prijetnjama Q4 2012. Prema izvješću, fokus više nije samo na prijetnjama za financijsku industriju već se širi na ostale gospodarske aktivnosti. 

Oglas

U napadu se koriste nove složene taktike i tehnologije koje zaobilaze sigurnosne standarde. Opseg napada se proširio na razne vladine agencije, proizvodnju i infrastrukturu tvrtki uključenih u komercijalne transakcije.

Dodatno su napadači shvatiti da je potpisan malware jedan od najboljih načina da se zaobilaze standardne sigurnosne mjere. U 4. kvartalu 2012,

McAfee stručnjaci su identificirali sljedeće zlonamjerne aktivnosti:
– Rast Trojanskog malware za 72% usmjerenog na krađu ID korisnika i lozinke.
– Malware, koja ima za cilj zaraziti boot sektor, postavio je novi tromjesečni rekord: u 4. kvartalu 2012 obujam prijetnji povećao se za 27%. Ovi napadi bi mogli biti jedan od glavnih trendova ove godine.

– 44 puta više uzoraka malicioznog softvera za mobilne uređaje, nego u 2011. Samo u 4. kvartalu 2012 broj novih malware za Android platformu je narasla za 85%.

 Puno izvješće dostupno je na  službenoj stranici.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.