McAfee: ljubav je opasna za sigurnost osobnih podataka na Internetu

Fotografija članka: McAfee: ljubav je opasna za sigurnost osobnih podataka na Internetu

Tvrtka McAfee je objavila rezultate istraživanja ‘ljubav, odnosi i tehnologija “, posvećenu rizicima i otkrivanju osobnih podataka osoba koje su bile u vezi.

Oglas

Prema podacima, oko 60% bivših partnera je u opasnosti od otkrivanja njihovih osobnih informacija na Internetu, među kojima su sočni detalji, intimne poruke, laži i online nevjera. Više od 50% ispitanika je priznalo da su špijunirali svoje “bivše”  na internetu i društvenim mrežama,  ali  dok su bili u vezi pretraživali su  im i  smartphone.   Na drugoj strani, 94% ispitanika misli da dok ljubav traje,  da su njihovi osobni podaci i fotografije pohranjeni u smartphoneima ili računalu partnera sigurni.  Ništa manje nije zanimljivo da njih 32% je zamolilo “bivše” da uklone sve osobne sadržaje, bez obzira gdje su spremljeni nakon prekida veze.

Osim toga, jedan od deset ” bivših ili bivše” 63% (M) vs 50% (Ž)prijetili su da će objaviti kompromitirajuće fotografije na internetu, ali  prema istraživanju, oko 60% prijetnji se ostvari. Istina, oko četvrtina ispitanika je kasnije požalila što su javno objavili intimne podatke, međutim bilo je prekasno.  Ništa manje nije zanimljivo da njih 32% je zamolilo “bivše” da uklone sve osobne sadržaje, bez obzira gdje su spremljeni.

Iz istraživanja smo saznali da muškarci aktivnije dijele fotografije nego žene (43% vs. 29%), ako partner zna lozinku nakon prekida vjerojatno će pregledati poštu (49 %), bankovne podatke (56%) i stranice društvenih mreža ipak nešto manje, samo 28%. Zato uvijek imajte na umu razmjena intimnosti online ima svoja pravila. Razmislite pet puta prije nego kome date svoju lozinku, koje slike šaljete i na tekstove dok pišete poruke.

Izvor: McAfee

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.