McAfee Anti -Theft tehnologija za zaštititu Intelovih ultrabookova

Fotografija članka: McAfee Anti -Theft tehnologija  za zaštititu Intelovih ultrabookova

McAfee je razvio tehnologiju Anti-Theft  u suradnji s Intelom, kako bi se poboljšala sigurnost mobilnih uređaja klase Intel Ultrabook .

Oglas

Anti-Theft tehnologija uključuje brojne značajke koje mogu pomoći u zaštiti prijenosnog računala u slučaju gubitka uređaja ili podataka. Na primjer, sustav se može zaključati pomoću takozvane “otrovne” pilule koja sprečava izvršenje dizanja sustava, čak i kada se promijeni redoslijed pokretanja, zamijeni ili formatira tvrdi disk.

 

Druga funkcija za otkrivanje i zaštitu od neovlaštenog pristupa je praćenje pristupa komponentama, kao što su uklanjanje baterije, CMOSa, ili velik broj ponovljenih pokušaja prijave u sustav. U navedenim situacijama sustav automatski zaključava laptop. Kompletna zaštita radi bez obzira na operativni sustav. Osim toga, funkcionalnost McAfee Anti-Theft uključuje daljinsko otkrivanje i praćenje mobilnog računala preko GPS-a, 3G ili Wi-Fi mreže, kao i upravljanje svim potrebnim parametrima kroz praktično web-temeljeno sučelja, šifriranje podataka na tvrdom disku i blokira pristup vrijednim informacijama.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.