Maze Alpha: otkrivene nove informacije o fantastičnom dizajnu

Fotografija članka: Maze Alpha: otkrivene nove informacije o fantastičnom dizajnu

Možda još niste kod nas pročitali o novoj zvijezdi na kineskom smartfon nebu koja bi vrlo lako mogla postati ozbiljan konkurent nekim starijim, etabliranijim kineskim proizvođačima pametnih telefona.

Oglas

Riječ je o kompaniji Maze koja je podigla poprilično medijske prašine, ali i pažnje, najavom svog prvog Maze Alpha pametnog telefona koji će po svemu sudeći biti opaka konkurencija phabletu. Dakle, ovdje je prvenstveno riječ o pametnom telefonu koji gotovo da nema rubove oko ekrana, a s obzirom da je kompanija objavila par informacija o specifikacijama ovog nadolazećeg smartfona pretpostavljamo da se bliži njegova službena premijera.

Prvo pitanje je naravno vezano uz njegov ekran, a glasi u kojoj mjeri će Maze Alpha zaista imati tanke rubove oko ekrana? Prema informacijama koje je kompanija podijelila sa medijima Maze Alpha će imati 6-inčni ekran FHD rezolucije sa omjerom slike 16:9 koji će se smjestiti u kućište koje svojim dimenzijama odgovara nekom prosječnom 5.5-inčnom pametnom telefonu. Prema ovim brojkama omjer kućišta i ekrana bit će solidnih 83%, a rubovi koji zaokružuju ekran bit će debljine samo 1.8 milimetara.

Inače je normalno da većina kompanija senzor otiska prsta smjesti sa stražnje strane uređaja, no Maze Alpha će ovaj senzor imati na prednjem panelu kako bi stražnji panel imao više prostora za dvostruku stražnju kameru. U pogledu hardverskih specifikacija Maze Alpha će korisnicima ponuditi 4 GB radne te 64 GB interne memorije, dok će njegova limitirana verzija raspolagati sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Još uvijek nije poznato koji će se procesor naći unutar ovog pametnog telefona.

To je za sada sve što je otkriveno o ovom veoma zanimljivom kineskom novitetu, a nadamo se da ćemo više o njemu znati u lipnju kada se spominje moguća službena premijera.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.