Materijalni dizajn stigao na Chrome… pogledajte već sada

Fotografija članka: Materijalni dizajn stigao na Chrome… pogledajte već sada

I Chrome na računalu dobiva napokon materijalni dizajn koji smo toliko čekali

Oglas

Iako sam laik u području dizajna, volim gledati nove stvari koje dizajneri implementiraju u programe. Pogotovo sam se radovao Materijalnom dizajnu koji me nije razočarao. Istina, očekivao sam više, ali nije me razočarao.

Zato se toliko radujem i budućem dizajnu Google Chromea koji dolazi na računala. Ne znamo još zašto je Google toliko čekao da implementira isti na računala. No, svi znamo da jednom kada takve stvari dočekamo, apsolutno nam je svejedno.

Za sada se promjene mogu vidjeti samo ako odete na specifična mjesta u koja je implementiran Material design. Primijetit ćete da nema više hamburgera već su stavljene tri točkice, rubovi su oštriji a kutovi više nisu zaobljeni. Uz to se pojavljuje i poseban prekidač specifičan za Material design.

Trenutno se može vidjeti na Chromeu na Chrome OS-u i Windowsima. Mac korisnici će morati još malo pričekati.

Kako pogledati? Kliknite na jedan od sljedeća dva linka u prilogu (potrebno gledati s računala):

1) Kopirajte i ukucajte u address bar: chrome://md-settings

2) Kopirajte i ukucajte u address bar: chrome://flags – odite na Enable material downloads (Omogući preuzimanja materijalnog dizajna) pa ćete vidjeti kako će izgledati lista preuzimanja.
Ovdje možete i otići na: Material Design in the browser’s top Chrome (Dizajn materijala u najvišem Chromeu preglednika) te promijeniti izgled gornjeg dijela gdje vam spadaju oznake i traka za adresu.

Materijalni dizajn stigao na Chrome... pogledajte već sada

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.