Marshmallow je najpopularnija verzija Androida, Nougat mu za petama

Fotografija članka: Marshmallow je najpopularnija verzija Androida, Nougat mu za petama

Po običaju Google je objavio najnovije brojke kada je u pitanju distribucija njegovog Android operativnog sustava.

Oglas

Baš kao i svaki drugi mjesec Google i ovog mjeseca objavljuje distribucijske brojeve koji prikazuju postotak svake Android verzije operativnog sustava koja se aktivno upotrebljava na pametnim uređajima tijekom tog mjeseca.

Prošli smo mjesec pisali kako se na najvećem broju pametnih uređaja nalazio Android Lollipop OS sa ukupno 32% tržišnog udjela, a odmah iza Lollipopa bio je Marshmallow sa udjelom od 31.2%. Baš kao što smo i očekivali ovi su se postotci promijenili te je upravo Marshmallow 6.0 verzija Androida zauzela prvo mjesto na top ljestvici najkorištenijih operativnih sustava sa istih 31.2% udjela. Lollipop je pao na 30.8%, dok najnoviji Nougat stoji na 9.5% tržišnog udjela.

Ovaj postotak potvrđuje stabilan i očekivani rast Nougat udjela u ovom velikom Android kolaču te se njegov tržišni udio podigao sa 4.9% na 7.1% pa zatim na 9.5%. Vrlo je vjerojatno da Nougat neće prestići tržišni udio koji imaju Marshmallow i Lollipop u vremenu prije izlaska najnovije Android O verzije.

Zanimljivo je kako sa 0.8% tržišnog udjela Gingerbread i Ice Cream Sandwich odbijaju napustiti Android scenu. Ove dvije verzije Androida zajedno sa Jelly Bean i KitKat verzijom čine 30% ukupnog udjela. Naravno, kako vrijeme ide tako će se ove brojke starih verzija operativnih sustava smanjivati, dok će brojke onih novijih rasti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.