Mark Hurd: HP ne ulazi na tržište pametnih telefona

Fotografija članka: Mark Hurd:   HP ne ulazi na tržište pametnih telefona

Podsjetimo. Posao vezan uz kupnju Palm iznosio  je 1,2 milijarde dolara, odnosno 5,7 dolara za svaki udio od Palm. Sve bi trebalo biti završeno do 31. srpnja 2010. Odmah nakon kupnje HP je napomenuo da tvrtka namjerava koristiti Palm za razvoj aktivne promocije na tržištu mobilnih uređaja.

 "Kada pogledamo tržište, vidimo niz međusobno povezanih uređaja, uključujući tablete, pisače, i naravno, smartfone. Vjerujemo webOS može postati osnova za mnoge od HP uređaje, te očekujemo da će se proširiti webOS  footprint i smartphone tržišta.“

Očigledno, M. Hurd-ov komentar je ipak izvučen iz konteksta, odnosno krivo interpretiran. Sumiramo li obje izjave,  to bi trebalo značiti da HP neće postati smartphone tvrtka i da glavna HP-ova točka neće biti smartphone  kao što je to sada slučaj sa Apple i HTC. Oni vjerojatno neće postaviti ciljeve poput "vlastita x iznosa“  tržišnog udjela smartphone.

I na kraju, što god da je bila motivacija HP-a  za kupnju Palm, umjesto skakanja u osinje gnijezdo, HP će ostati tech kompanija u širokom rasponu i neće se intenzivno  fokusirati  na smartphone, a Palm će nastaviti poboljšavati  mobilni operativni sustav koji će  HP tada iskoristiti u svojim drugim uređajima (pisači, tablete i sl).

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.