MANGO nadogradnja je zapravo Windows Phone 7.5

Fotografija članka: MANGO nadogradnja je zapravo Windows Phone 7.5

Prema svim službenim informacijama Mango će donijeti višezadaćnost,  (multitasking), najnoviju verziju IE, integraciju s društvenom mrežom Twitter, i obnovljene razvojne alate za programere kao što je mogućnost simulacije akcelerometra, kamere i GPS-a.  Windows Phone razvojni alati će biti dostupni u svibnju, a ostale nove mogućnosti su sljedeće: push obavijesti, deep povezivanje, proširena funkcionalnost Live „pločica“,  podrška za Silverlight i XNA u istom projektu, strukturirana pohranu koja omogućuje pristup SQL bazi podataka, pristup kalendaru i kontaktima putem aplikacije.

Što donosi korisnicima? Marketplace dobiva poboljšanu funkcionalnost za pretraživanje.  Funkcija Hub se proširuje  međusobnim povezivanjem aplikacija, na primjer, ukoliko ste u potrazi za nekim filmom, povezana aplikacija poput IMDb automatski će pomoći da saznate više o filmu. Kada smo već kod pretraživanja trebamo spomenuti da Mango ažuriranje prema Microsoftu  dobiva funkciju pretraživanja primjenom slova.  Dovoljno će biti pritisnuti na slovo  "F" za pretraživanje Facebooka ili "T" za Twitter ili „Y“ za YouTube.   Nadalje, uz ključne riječi omogućeno je  izravno pretraživanje arhive i  Marketplacea.  Bing tražilica postaje pametnija.  Za svaku pretragu rezultatima pretraživanja dodana je kategorija "extras",  potpora programima,  ili neki sadržaj vezan za pretraživanje.  Pin to Start  značajka poboljšava se uvođenjem bar koda skeniranja programa Amazon izvan glavnog zaslon.

U nizu atraktivnih značajki ažuriranja neki nedostaci ostaju. To su smart biranje, USB tethering, mogućnosti za razmjenu videa (MMS, Facebook, Twitter, SkyDrive, itd. ..); podrška za vodoravan prikaz početnog zaslona itd.   Vjerujemo kako će ovi  nedostaci dolaziti u etapama, odnosno u nekoliko budućih nadogradnja. 

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.