Malware “BadNews”, zarazio između 2 000 000 i 9 000 000 android smartphonea

Fotografija članka: Malware “BadNews”, zarazio između 2 000 000 i 9 000 000 android smartphonea

Sigurnosna tvrtka Lookout Security  je  objavila popis od 32 aplikacije  koje sadrže maliciozni kod nazvavši ga imenom “BadNews”.

Oglas

Google je odmah izbrisao sve zaražene aplikacije i suspendirao developerske račune, ali to pokazuje koliko je lako ubaciti malware na Google Play unatoč svim sigurnosnim mjerama od strane Googlea. “BadNews” malware je ubačen u oglasnu mrežu i prerušen u lažne vijesti poput dostupnosti nadogradnje za neke programe, , a pokretanjem nadogradnje s naše strane aktiviramo slanje osobnih podataka ( broj telefona i IMEI  ) na hakerski poslužitelj.

 

Procjenjuje se da su rizične aplikacije do sada  instalirane između 2 – 9 milijuna puta. To nije svakako zanemariv broj ali nije niti toliko kritičan s obzirom na broj android temeljenih uređaja. Sada se malo u priču uključuje i marketing tvrtke Lookout koja je i otkrila zlonamjerne kodove u aplikacijama i obećava da njihova aplikacija koju su u međuvremenu plasirali u javnost je u stanju prepoznati BadNews. Ako ste od onih kojima je važna sigurnost osobnih podataka možete instalirati aplikaciju. Ovdje je popis aplikacija koje su zaražene i broj instalacija tijekom razdoblja u kojem su bili dostupne na Google Play-u.


Mi bi preporučila da prije nego instalirate bilo koju aplikaciju da pogledate kojim informacijama ona ima pristup.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.